0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrečistite telo po velikonočnih praznikih

Prečistite telo po velikonočnih praznikih

MORDA VAS ZANIMA

Za velikonočne praznike si je marsikdo privoščil kakšno dobroto več kot običajno. Če bi radi kar se da hitro prečistili telo, izboljšali počutje in morda tudi izgubili kakšen »velikonočni« kilogram, vam predlagamo tri rešitve.

- Oglas -

Čaj iz bele koprive

Koprivin čaj

Koprive odlično čistijo jetra in delujejo protivnetno tre diuretično. Pri tem iz telesa pomagajo odvajati toksine in pripomorejo k izgubi telesne teže. Da bi kar se da hitro odpravili »velikonočne kalorije«, dnevno spijte dve skodelici takega čaja. Študije so pokazale, da čaj iz koprive odlično zmanjšuje tudi raven sladkorja v krvi, kar pomeni, da boste manj lačni. Ta čaj vas bo spravil v dobro formo tudi pred prihajajočimi poletnimi meseci. Poskusite!

Regratova solata

Po velikonočnem prenajedanju vam bo dobro teknila tudi regratova solata. Tudi regrat je diuretik, pa tudi holagog (spodbuja odvajanje žolča) in laksativ. Podobno kot kopriva tudi regrat zmanjšuje nivo sladkorja v krvi. Regratova solata bo dodobra prečistila vaše izločalne organe in vas napolnila z energijo. Pripravite si lahko tudi regratov smoothie. Pazite le, da regrat nabirate na krajih, kjer trava ni bila gnojena ali se ne sprehaja veliko psov. Liste pred uporabo dobro operite.

- Oglas -

Praženi Šparglji

Jedi iz belušev (špargljev)

Šparglji so značila pomladna zelenjava, iz njih pa lahko pripravite marsikatero okusno jed. So eden najboljših naravnih virov folne kisline in antioksidantov ter delujejo antikancerogeno. Imajo diuretični učinek – pospešujejo odvajanje vode in s tem toksinov iz telesa. Poleg tega asparagin v njih pospešuje presnovo. Lahko jih pojeste veliko, a se ne boste zredili.

.

NAJNOVEJŠE