Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ŽivaliPrašiči pod zaščito

Prašiči pod zaščito

MORDA VAS ZANIMA

Gloucestershire Old Spot je ime prašiča, ki ima po novem status zaščitene živali.

- Oglas -

Odločitev evropskih avtoritet je neke vrste zmaga za rejce, ki se že dolga leta borijo za to, da bi zaščitili svojo redko vrsto živali. S tem pa so kmetovalci in prodajalci po Evropi dobili prepoved zavajanja.

Regulacija pa hkrati tudi zavaruje kupce, oziroma jim nudi neke vrste jamstvo, saj sedaj točno vedo kaj lahko pričakujejo in kaj kupujejo s tem, ko kupijo določen izdelek ali žival.

Trenutno obstajajo tri vrste evropskega zaščitnega statusa. Najbolj znan je ‘Protected Designation of Origin’, s katerim se dokazuje, da je določena hrana proizvedena, procesirana in pripravljena na določenem področju.

Drug takšen certifikat je ‘Protected Georgaopchical Indictation’, ki dokazuje, da je določen proizvod z nekega omejenega področja, vendar pa so lahko dodatne surovine z nekod drugje.

- Oglas -

Tretji certifikat se imenuje ‘Traditional Speciality Guaranteed’, katerega je dobila omenjena vrsta prašiča. S tem pa se dokazuje, da je določena vrsta z nekega točno določenega kraja oz. področja, hkrati pa je bila ta vrsta vzrejena z tradicionalnimi metodami in tehnikami, značilnimi za to področje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×