0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPrašiči pod zaščito

Prašiči pod zaščito

MORDA VAS ZANIMA

Gloucestershire Old Spot je ime prašiča, ki ima po novem status zaščitene živali.

- Oglas -

Odločitev evropskih avtoritet je neke vrste zmaga za rejce, ki se že dolga leta borijo za to, da bi zaščitili svojo redko vrsto živali. S tem pa so kmetovalci in prodajalci po Evropi dobili prepoved zavajanja.

Regulacija pa hkrati tudi zavaruje kupce, oziroma jim nudi neke vrste jamstvo, saj sedaj točno vedo kaj lahko pričakujejo in kaj kupujejo s tem, ko kupijo določen izdelek ali žival.

Trenutno obstajajo tri vrste evropskega zaščitnega statusa. Najbolj znan je ‘Protected Designation of Origin’, s katerim se dokazuje, da je določena hrana proizvedena, procesirana in pripravljena na določenem področju.

- Oglas -

Drug takšen certifikat je ‘Protected Georgaopchical Indictation’, ki dokazuje, da je določen proizvod z nekega omejenega področja, vendar pa so lahko dodatne surovine z nekod drugje.

Tretji certifikat se imenuje ‘Traditional Speciality Guaranteed’, katerega je dobila omenjena vrsta prašiča. S tem pa se dokazuje, da je določena vrsta z nekega točno določenega kraja oz. področja, hkrati pa je bila ta vrsta vzrejena z tradicionalnimi metodami in tehnikami, značilnimi za to področje.

NAJNOVEJŠE