Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Dom & energijaZ ventilatorji nad vročino

Z ventilatorji nad vročino

MORDA VAS ZANIMA

V primerjavi z klimatskimi napravami so ventilatorji veliko cenejši in porabijo 90 % manj energije.

- Oglas -

Za manj škode okolju je torej vsekakor bolj priporočljiva uporaba ventilatorjev. Res je, da se morda nekaterim to ne zdi dobra rešitev, saj klimatske naprave hitreje ohladijo prostor, vendar pa lahko tudi navaden ventilator ohladi prostor tudi za sedem do deset stopinj.

Da, drži da so klimatske naprave vsekakor bolj udobne, vendar pa so po drugi strani klimatske naprave izredno energijsko potrošne, hkrati pa temeljijo tudi na florokarbonih, ki škodujejo ozonski plasti. Prav tako pa so klimatske naprave v primerjavi z ventilatorjem razmeroma drage, kar je še ena pozitivna stran navadnih ventilatorjev.

Ventilator z oznako Energy Star je vsekakor dobra izbira. Še boljša izbira pa so stropni ventilatorji, ki še so še bolj zmogljivi kot navadni samostoječi. Seveda pa vseeno ne pozabite ugasniti ventilatorja, ko ga ne potrebujete.

Prejšnji članekKaj je ekologija
Naslednji članekPrašiči pod zaščito

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×