Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaPranje perila s kisom

Pranje perila s kisom

MORDA VAS ZANIMA

Kot smo že nekajkrat pisali, je bel destiliran kis odlično čistilo tako za čiščenje raznovrstnih madežev, kot tudi za pranje perila. Če torej želite oprati perilo na okolju prijazneši način, sledite navodilom v tem članku.

Blede barve

- Oglas -

Zakaj bi zapravljali na desetine evrov za belila, če je vse kar morate narediti, da dodate  2,5 dl belega  kisa v pralni stroj pri pralnem krogu.

Mehčalec

Če v izplakovalni krog dodate 2,5 dl destiliranega belega kisa, bo vase perilo hkrati tudi mehko, prihranili boste kar nekaj denarja, hkrati pa bo kis uičil bakterije na oblačilih in pa raztopil ostanke mila in ostalih uporabljenih pralnih sredstev, ki lahko puščajo madeže.

Pranje perila s kisom v pralnem stroju

Proti obarvanju oblačil

Če imate nova oblačila, ki se lahko obarvajo ali pa ob pranju puščajo bravo in s tem obarvajo druga oblačila v pralnem stroju, jih za 10 do 15 minut namočite v nerazredčen destiliran bel kis. Potem jih normalno operate v pralnem stroju in v zadnjem ciklu izplakovanja ponovno dodajte 2,5 dl belega kisa, da se barva še bolj utrdi.

- Oglas -

Beli kis bo poleg že naštetega izničil tudi vonj oz. smrad oblačil, za ohranjanje barve kopalk, ki lahko, še posebej v bazenih nekoliko zbledi zaradi klora …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×