Pranje perila s kisom

Kot smo že nekajkrat pisali, je bel destiliran kis odlično čistilo tako za čiščenje raznovrstnih madežev, kot tudi za pranje perila. Če torej želite oprati perilo na okolju prijazneši način, sledite navodilom v tem članku.

Blede barve

Zakaj bi zapravljali na desetine evrov za belila, če je vse kar morate narediti, da dodate  2,5 dl belega  kisa v pralni stroj pri pralnem krogu.

Mehčalec

Če v izplakovalni krog dodate 2,5 dl destiliranega belega kisa, bo vase perilo hkrati tudi mehko, prihranili boste kar nekaj denarja, hkrati pa bo kis uičil bakterije na oblačilih in pa raztopil ostanke mila in ostalih uporabljenih pralnih sredstev, ki lahko puščajo madeže.

Pranje perila s kisom v pralnem stroju

Proti obarvanju oblačil

Če imate nova oblačila, ki se lahko obarvajo ali pa ob pranju puščajo bravo in s tem obarvajo druga oblačila v pralnem stroju, jih za 10 do 15 minut namočite v nerazredčen destiliran bel kis. Potem jih normalno operate v pralnem stroju in v zadnjem ciklu izplakovanja ponovno dodajte 2,5 dl belega kisa, da se barva še bolj utrdi.

Beli kis bo poleg že naštetega izničil tudi vonj oz. smrad oblačil, za ohranjanje barve kopalk, ki lahko, še posebej v bazenih nekoliko zbledi zaradi klora …