Zdravje & prehranaPozor, to so navidezno nedolžne navade, ki so krive za širjenje bacilov!

Pozor, to so navidezno nedolžne navade, ki so krive za širjenje bacilov!

MORDA VAS ZANIMA

S svojimi vsakodnevnimi navadami pogosto močno prispevamo k širjenju bacilov, ne da bi se tega sploh zavedali. Katere so takšne navidezno precej nedolžne navade, ki pa so lahko krive za pravcate epidemije prehladov in gripe? Preverite v nadaljevanju …

- Oglas -

Grizenje pisal

Nepokrita straniščna školjka

Po vsaki uporabi bi morali spustiti pokrov straniščne školjke, še preden potegnete vodo. S tem namreč preprečite, da bi se v zrak razpršile bakterije in drugi mikroorganizmi, ki lahko povzročajo bolezni. Ti mikroorganizmi lahko pridejo celo do vaše zobne ščetke!

Žvečenje pisal

Ali imate navado, da pogosto grizljate pisalo, medtem ko razmišljate? To je lahko seveda še posebej problematično, če si občasno »privoščite« pisala, ki jih uporabljajo tudi drugi ljudje. A četudi gre za izključno vaše pisalo, lahko s tem početjem zanesete v usta ogromno bacilov.

Uporaba zob kot odpirača

Včasih pri roki preprosto nimamo pripomočkov za odpiranje določenih embalaž, na primer škarij ali ustreznega noža. V takšnih trenutkih si mnogi pomagajo kar z zobmi. Vendar pa je tudi to ena izmed priložnosti, da v vaše telo vstopi ogromno bacilov. Hkrati pa si lahko s tem početjem seveda tudi poškodujete zobe.

Malicanje za pisalno mizo

- Oglas -

Razen če resnično nimate druge možnosti, vam odsvetujemo malicanje za pisalno oziroma delovno mizo. Že tipkovnica je lahko na primer polna škodljivih mikroorganizmov, tudi če na prvi pogled ne deluje umazana.

Uporaba kuhinjske gobice za različne naloge

Izogibajte se čiščenju pomivalnega korita in drugih površin z gobico, ki jo sicer uporabljate za pomivanje posode. Prav tako pa poskrbite za redno menjavanje gobice, saj je to eden izmed predmetov v našem domu, na katerih se najhitreje nakopičijo bakterije in drugi nevarni mikroorganizmi.

Pozabljanje na dezinfekcijo igrač

Tisti, ki živite skupaj z majhnimi otroki, bi morali biti pozorni tudi na redno dezinfekcijo njihovih igrač. Kot verjetno veste, še posebej mlajši otroci težko razumejo nekatere osnovne principe ustrezne higiene. Z redno dezinfekcijo njihovih igrač lahko tako močno zmanjšate nevarnost za pogoste bolezni.

Odlaganje torbice na tla

Pogosto odložite svojo torbico ali nahrbtnik kar na tla? Ne glede na to, ali to počnete samo doma ali tudi v javnih prostorih, je to navada, ki jo je smiselno čim prej opustiti. Tla niso praktično nikoli tako zelo čista, da ne bi s tem prispevali k širjenju bacilov. Poiščite torej raje primernejše mesto za svojo torbico.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×