Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.
Dom & energijaPozitivni vplivi svežega cvetja

Pozitivni vplivi svežega cvetja

MORDA VAS ZANIMA

S prihodom pomladi se je v cvetličarnah, po tržnicah ter vrtovih povečala ponudba svežega cvetja. Tulipani, lilije, gladijole, hortenzije, frezije, nageljni, gerbere in še bi lahko naštevali! Cvetoč rožni seznam nas bo razveseljeval še kar nekaj časa in prav je, da se zavedamo, da so učinki cvetlic mnogo večji kot morda delujejo na prvi pogled. Pomislite na obrazni izraz posameznika, ko v dar prejme cvetje ali pa ga zgolj opazuje na vrtnih gredicah – krasi ga nasmešek. Le ta pa ima sodeč po najnovejših raziskavah več kot pozitiven vpliv na naše čustveno ter vedenjsko delovanje.

- Oglas -

cvetje, vonj in razpoloženje

Pogled na cvetje zvišuje raven našega počutja

Znanstveniki že dolgo opozarjajo, da lahko barve odločilno vplivajo na naše razpoloženje – povezava med psihologijo ter barvami se tako proučuje že več kot desetletje. Že to, da se v našem vidnem polju pojavi cvetlica čudovitih barvnih odtenkov lahko odločilno vpliva na naše počutje oziroma ga izboljša. Modre hortenzije naj bi tako denimo delovale pomirjevalno, rumene sončnice pa naj bi spodbujale optimizem. Poleg tega lahko cvetje z dvigom razpoloženja vpliva na posameznika tako, da izboljšuje svojo učinkovitost na delovnem mestu in doma. Slednje pa zvišuje posameznikovo vitalnost ter jim podarja občutek dodatne energije.

Vonj cvetja pozitivno vpliva na naše razpoloženje

Že dolgo je znano, da imajo različne vonjave močan čustven vpliv na posameznika. V današnjem času to tako pomeni razmah dejavnosti z eteričnimi olji, aromaterapijami, ki dokazano učinkujejo na naše razpoloženje. Pomislite torej kako blagodejno zmorejo šele na naše počutje vplivati vonjave svežega cvetja!

Antistresni in terapevtski učinek

Dokazano je, da, cvetje doma ter na delovnem mestu v veliki meri zmanjšuje raven stresa pri posamezniku. Naravna estetska lepota namreč pomirja ljudi tako, da je šopek svežega cvetja odličen pripomoček za zmanjšanje stresa ter občutkov tesnobe. Ljudje, ki so obdani s cvetjem se namreč počutijo bolj srečne ter sproščene. Zaradi pozitive, ki prihaja iz okolja se tako zmanjša tudi možnost obolenja za depresijo ali drugim obolenjem, ki se pojavi kot možna posledica stresa. Cvetlice vam tako lahko koristijo kot prijetna vizualna vzpodbuda, da se sprostite in postanete srečnejši. Poleg tega pomagajo tudi ljudem z duševnimi obolenji in sicer na način, da jih sprostijo do tem mere, da se jim čustvene rane začno hitreje celiti poleg tega pa se opazno zmanjša tudi količina zaužitih zdravil. Cvetje v prostoru tako lahko deluje tudi terapevtsko.

Cvetje izboljšuje odnose ter zvišuje raven sočutja

- Oglas -

Najnovejše raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki več časa preživijo obdani s cvetjem, po navadi boljše odnose z drugimi. Slednje naj bi bila posledica povišane ravni sočutja, ta pa naj bi bila tudi ena izmed pozitivnih posledic prisotnosti cvetja. Študije so tako pokazale, da je pri ljudeh, ki imajo več opravka s cvetjem bolj verjetno, da bodo skušali nuditi pomoč drugim ter, da imajo tako v veliko primerih bolj poglobljene in napredne družbene odnose. Kot ste torej videli je pozitivnih učinkov svežega cvetja kar nekaj, zato le brž po šopek ali pa na svojo rožno gredico, da razvedrite sebe ter bližnje!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×