Vrt & VrtnarjenjePosadite kurkumo doma in imejte zalogo čez vse leto

Posadite kurkumo doma in imejte zalogo čez vse leto

MORDA VAS ZANIMA

Splošno znano je, da je kurkuma zelo koristna za naše zdravje. Deluje protivnetno in sistemsko pomaga pri vnetnih procesih v telesu, poleg tega se jo uporablja tudi za čiščenje krvi in prebavil ter pri težavah z jetri. Vsebuje mangan, železo, kalij, veliko vlaknin in je bogata z vitaminom B6. Njena uporaba je vse bolj razširjena tudi v kuhinji, poleg tega je prav kurkuma ena glavnih sestavin curryja.

- Oglas -

Sajenje kurkume

Posadite kurkumo kar doma

Kurkumo lahko kot rečeno posadite kar doma, za to boste potrebovali večjo korenino kurkume (dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah z živili), ki jo nalomite na manjše koščke. Vsakega položite v svoj cvetlični lonček premera vsaj 20 cm v vlažno in s hranili obogateno zemljo približno 2 cm pod površjem. Redno zalivajte, v vodo pa dodajte tudi malo kvalitetnega organskega gnojila.

Prva letina že po osmih mesecih

Čez približno 8 do 10 mesecev boste imeli že prvo letino, v vsakem lončku bo iz koščka kurkumine korenine pognala znatno večja, to pa potem izkopljite in uporabite bodisi v kuhinji ali kot sredstvo za lajšanje zdravstvenih tegob.

NAJNOVEJŠE