Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Vrt & VrtnarjenjePosadite kurkumo doma in imejte zalogo čez vse leto

Posadite kurkumo doma in imejte zalogo čez vse leto

MORDA VAS ZANIMA

Splošno znano je, da je kurkuma zelo koristna za naše zdravje. Deluje protivnetno in sistemsko pomaga pri vnetnih procesih v telesu, poleg tega se jo uporablja tudi za čiščenje krvi in prebavil ter pri težavah z jetri. Vsebuje mangan, železo, kalij, veliko vlaknin in je bogata z vitaminom B6. Njena uporaba je vse bolj razširjena tudi v kuhinji, poleg tega je prav kurkuma ena glavnih sestavin curryja.

- Oglas -

Sajenje kurkume

Posadite kurkumo kar doma

Kurkumo lahko kot rečeno posadite kar doma, za to boste potrebovali večjo korenino kurkume (dobite jo v vseh bolje založenih trgovinah z živili), ki jo nalomite na manjše koščke. Vsakega položite v svoj cvetlični lonček premera vsaj 20 cm v vlažno in s hranili obogateno zemljo približno 2 cm pod površjem. Redno zalivajte, v vodo pa dodajte tudi malo kvalitetnega organskega gnojila.

Prva letina že po osmih mesecih

Čez približno 8 do 10 mesecev boste imeli že prvo letino, v vsakem lončku bo iz koščka kurkumine korenine pognala znatno večja, to pa potem izkopljite in uporabite bodisi v kuhinji ali kot sredstvo za lajšanje zdravstvenih tegob.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×