0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBananine palačinke brez moke in sladkorja

Bananine palačinke brez moke in sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi palačinke, vendar pa vas skrbijo odvečni kilogrami, si enkrat za spremembo pripravite okusne bananine palačinke brez moke in sladkorja. Zraven si privoščite doma narejen preliv iz jagod.

- Oglas -

Banane vsebujejo malo maščob

Banane vsebujejo zelo malo maščob, poleg tega so izjemno bogate z vitamini A, B1, B2, B6 in C. Vsebujejo tudi kalij, magnezij, kalcij in železo. Blagodejno delujejo na živčni sistem, poleg tega pomagajo uravnavati nivo glukoze v krvi. Kalij, ki ga je v bananah precej, pa pomaga zoper utrujenost in visok krvni tlak.

Za okusne in zdrave bananine palačinke potrebujemo (za 2 osebi):

  • dve jajci,
  • eno banano,
  • ščep cimeta,
  • dve žlici mineralne vode,
  • 250 g svežih (ali zamrznjenih) jagod.

Vse sestavine zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Ta naj ne bo pregosta, po potrebi dodamo še kakšno žlico mineralne vode. Ponev segrejemo, nato pa na kapljici maščobe (ali pa tudi ne) na srednjem ognju spečemo bananine palačinke, približno dve minuti na vsaki strani. Preliv iz jagod naredimo tako, da sveže in oprane jagode, ki smo jim odstranili peclje, narežemo na majhne koščke, nakar jih stresemo v segreto ponev. Med stalnim mešanjem segrevamo nekaj minut, toliko da jagode razpadejo. Če je preliv preredek, pustimo vreti še kakšno minuto, toliko, da odvečna voda izhlapi. Pa dober tek!

.

NAJNOVEJŠE