0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ZgodbePoročena že 70 let, a zaradi koronavirusa sta se morala ločiti

Poročena že 70 let, a zaradi koronavirusa sta se morala ločiti

MORDA VAS ZANIMA

Poleg zdravstvenih in ekonomskih posledic je pandemija koronavirusa prinesla tudi mnoge omejitve, povezane z druženjem. Mnogi stiki med ljudmi, ki so bili pred tem skorajda samoumevni, so postali močno oteženi. Zaradi samoizolacije oziroma karantene večkrat niso bili možni niti stiki s tistimi, ki so nam najbližje.

- Oglas -

Med tiste, ki so bili zaradi tovrstnih omejitev še posebej prizadeti, zagotovo sodita Jean in Walter Willard – zakonca iz ameriške zvezne države New York, ki sta poročena že kar 70 let. Ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja koronavirusa, so namreč povzročili, da se nista mogla videti več mesecev. To obdobje je bilo za oba izredno težko, vendar pa je bila zato ponovna združitev para toliko bolj ganljiva …

Ločila ju je omejitev obiskov v domu za starostnike

Čeprav so njuna mladostna leta že zdavnaj minila, Jean in Walter Willard do nedavnega nista imela posebnih zdravstvenih težav. Lani pa se je to nenadoma spremenilo, saj si je Jean med padcem močno poškodovala kolk. Poškodba je seveda zahtevala hospitalizacijo, med katero je bila odkrita nova težava. Zdravniki so namreč ugotovili, da se pri Jean pojavljajo zgodnji znaki demence. Njene zdravstvene težave so tako zahtevale, da se preseli v dom za starejše občane, kjer je imela na voljo ustrezno oskrbo.

Na srečo pa je bil ta dom le streljaj od stanovanja, v katerem sta pred temživela skupaj z Walterjem. Tako jo je lahko mož redno obiskoval. O tem, kako navezana sta bila zakonca, priča dejstvo, da ni preskočil niti enega samega dneva. Walter je s svojo ženo običajno preživel ves dan, domov pa se je odpravil šele takrat, ko je bila Jean pripravljena na spanje. Par se je tako počasi privajal na novo rutino, ko je v njun vsakdan ponovno posegla višja sila. Pandemija je namreč prinesla precej strožje ukrepe, povezane s tem, kdo sme vstopiti v dom, v katerem je bivala Jean. Za svojce varovancev so bili obiski popolnoma prepovedani, kar je predstavljalo hud udarec tako za Jean kot za Walterja.

- Oglas -

Obdobje hude stiske za oba zakonca

V mesecih, ko je bila ločena od svojega moža, ki ga je bila pred tem kar sedem desetletij vajena videvati praktično vsakodnevno, naj bi Jean pretočila ogromno solza. Walterja je močno pogrešala in stalno spraševala, kdaj ga bo lahko spet videla. Tudi Walter novonastale situacije ni prenašal najbolje. Žalosti, ker je bil ločen od svoje življenjske popotnice, so se kmalu pridružili še zdravstvene težave. Tudi sam je namreč nesrečno padel, ena izmed posledic padca pa so bile možganske krvavitve, ki so zahtevale operacijo in nato rehabilitacijo.

Ljubezen lahko včasih resnično premaga vse ovire

Jeanine in Walterjeve otroke je postalo strah, da zaradi starosti in zdravstvenih težav zakonca niti ne bosta več dočakala ponovne združitve. Njuna hčerka Wendy se je zato odločila, da upravniku doma za starostnike, v katerem je bivala Jean, pošlje pismo, v katerem ga je prosila za pomoč. Upravnik je poklical Wendy takoj, ko je prebral pismo, in skupaj so našli možnost za organizacijo varnega srečanja zakoncev. Srečanje je bilo izjemno ganljivo, prežeto z objemi in poljubi, pa tudi s solzami, ki pa so bile tokrat seveda predvsem solze sreče in olajšanja. Walter se je nato tudi sam preselil v dom, kjer si zdaj deli sobo z Jean, saj si nihče od njiju ne želi podoživeti mesecev ločenosti od ljubezni svojega življenja.

.

NAJNOVEJŠE