Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliPopulacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

Populacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

MORDA VAS ZANIMA

Londonsko zoološko združenje v svoji novi raziskavi opozarja, da je globalna izguba živalskih vrst še hujša, kot so sprva ocenjevali. Novo poročilo daje namreč bolj zaskrbljujoče podatke, kot jih je dalo poročilo izpred dveh let. Tokrat so namreč nekoliko izpopolnili metodologijo in način raziskav.

- Oglas -

živali

Po njihovih podatkih se je število sesalcev, ptic, plazilcev, dvoživk in rib v povprečju zmanjšalo za polovico. Poročilo izpred dveh let je kazalo na trideset-odstotno zmanjšanje števila divjih živali. Največji padec so zabeležili pri sladkovodnih živalskih vrstah in sicer kar za 76 odstotkov. V Gani se je število levov v zadnjih štiridesetih letih po teh podatkih zmanjšalo kar za 90 odstotkov. Število slonov v Zahodni Afriki se je zmanjšalo za 93 oziroma 94 odstotkov v primerjavi z začetno populacijo. Število tigrov se je v zadnjem stoletju s števila sto tisoč zmanjšalo na tri tisoč. Že od leta 1970 beležijo število vretenčarjev in pri vseh beležijo padec. Trend padanja pa se ne zmanša, se še kar nadaljuje. V poročilu dodajajo, da je na takšno zmanjševanje živali najbolj vplival človek s sekanjem gozdov, lovljenjem prevelikega števila rib, s črpanjem vode iz rek, z izpusti ogljikovega dioksida in podobnimi posegi.

Prejšnji članekČas je za rožmarin
Naslednji članekIz leta v leto bolj sleparijo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×