DomovŽivaliPopulacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

Populacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

Londonsko zoološko združenje v svoji novi raziskavi opozarja, da je globalna izguba živalskih vrst še hujša, kot so sprva ocenjevali. Novo poročilo daje namreč bolj zaskrbljujoče podatke, kot jih je dalo poročilo izpred dveh let. Tokrat so namreč nekoliko izpopolnili metodologijo in način raziskav.

- Oglas -

živali

Po njihovih podatkih se je število sesalcev, ptic, plazilcev, dvoživk in rib v povprečju zmanjšalo za polovico. Poročilo izpred dveh let je kazalo na trideset-odstotno zmanjšanje števila divjih živali. Največji padec so zabeležili pri sladkovodnih živalskih vrstah in sicer kar za 76 odstotkov. V Gani se je število levov v zadnjih štiridesetih letih po teh podatkih zmanjšalo kar za 90 odstotkov. Število slonov v Zahodni Afriki se je zmanjšalo za 93 oziroma 94 odstotkov v primerjavi z začetno populacijo. Število tigrov se je v zadnjem stoletju s števila sto tisoč zmanjšalo na tri tisoč. Že od leta 1970 beležijo število vretenčarjev in pri vseh beležijo padec. Trend padanja pa se ne zmanša, se še kar nadaljuje. V poročilu dodajajo, da je na takšno zmanjševanje živali najbolj vplival človek s sekanjem gozdov, lovljenjem prevelikega števila rib, s črpanjem vode iz rek, z izpusti ogljikovega dioksida in podobnimi posegi.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
Prejšnji članekČas je za rožmarin
Naslednji članekIz leta v leto bolj sleparijo
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×