Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliPopulacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

Populacija živali je v zadnjih štiridesetih letih drastično padla

MORDA VAS ZANIMA

Londonsko zoološko združenje v svoji novi raziskavi opozarja, da je globalna izguba živalskih vrst še hujša, kot so sprva ocenjevali. Novo poročilo daje namreč bolj zaskrbljujoče podatke, kot jih je dalo poročilo izpred dveh let. Tokrat so namreč nekoliko izpopolnili metodologijo in način raziskav.

- Oglas -

živali

Po njihovih podatkih se je število sesalcev, ptic, plazilcev, dvoživk in rib v povprečju zmanjšalo za polovico. Poročilo izpred dveh let je kazalo na trideset-odstotno zmanjšanje števila divjih živali. Največji padec so zabeležili pri sladkovodnih živalskih vrstah in sicer kar za 76 odstotkov. V Gani se je število levov v zadnjih štiridesetih letih po teh podatkih zmanjšalo kar za 90 odstotkov. Število slonov v Zahodni Afriki se je zmanjšalo za 93 oziroma 94 odstotkov v primerjavi z začetno populacijo. Število tigrov se je v zadnjem stoletju s števila sto tisoč zmanjšalo na tri tisoč. Že od leta 1970 beležijo število vretenčarjev in pri vseh beležijo padec. Trend padanja pa se ne zmanša, se še kar nadaljuje. V poročilu dodajajo, da je na takšno zmanjševanje živali najbolj vplival človek s sekanjem gozdov, lovljenjem prevelikega števila rib, s črpanjem vode iz rek, z izpusti ogljikovega dioksida in podobnimi posegi.

Prejšnji članekČas je za rožmarin
Naslednji članekIz leta v leto bolj sleparijo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×