0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPomarančni olupek lahko enostavno spremenite v dišečo svečo

Pomarančni olupek lahko enostavno spremenite v dišečo svečo

MORDA VAS ZANIMA

Prijeten vonj v prostoru lahko pomembno prispeva h kakovosti bivanja in k vašemu počutju. Vendar pa ni vseeno, s čim odišavite svoj dom. Uporaba umetnih dišav lahko namreč naredi več škode kot koristi. Čeprav se vam morda zdi njihov vonj prijeten, pa ni najboljši za vaše zdravje. Znano je namreč, da umetni osvežilci zraka v prostoru vsebujejo številne škodljive kemikalije, ki lahko predvsem na dolgi rok ogrozijo vaše zdravje in zdravje vaših najbližjih.

- Oglas -

Pomarančni olupek sveča

Če ne želite tvegati, je vsekakor bolje, da začnete uporabljati čim bolj naravne dišave. Ena od možnosti so eterična olja v kombinaciji z izparilnikom, ki pa so lahko precej draga. Zelo malo ljudi pa ve, da je mogoče dišave za prostor ustvariti iz določenih stvari, ki jih ima večina pravzaprav odpadke. Zelo izvirna rešitev je uporaba olupka pomaranče, ki ga lahko z zelo malo truda spremenite v dišečo svečo. Ta bo poskrbela za svež vonj v vašem stanovanju in za prav posebno vzdušje.

Kaj potrebujete za izdelavo sveče?

Sveča iz pomarančnega olupka ni samo enostavna za izdelavo, ampak gre tudi za zelo poceni metodo za osvežitev doma. Poleg olupka pomaranče, ki bi ga sicer zavrgli, boste potrebovali le malce olja. Priporočljivo je, da uporabite olivno olje. Paziti morate tudi pri izbiri olupka, saj vsak ni primeren. Pomembno je predvsem to, da se »pecelj« oziroma daljši beli del še vedno drži notranjega dela olupka. Pomarančo zato olupite čim bolj pazljivo.

- Oglas -

Navodila za izdelavo

Vzemite polovico pomarančnega olupka in jo postavite na ravno, negorljivo podlago. Vanjo nato nalijte malce olivnega olja in počakajte, da »pecelj« absorbira maščobo, nato pa dolijte še malce olja. Zdaj lahko svečo prižgete. Po želji lahko na vrhu druge polovice olupka izrežete poljubno obliko in z njim prekrijete gorečo »pomarančno svečo«. Tako boste dobili bolj razpršeno svetlobo.

.

NAJNOVEJŠE