0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravi ReceptiPolnjeni sladki krompir

Polnjeni sladki krompir

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine:

- Oglas -
  • 4 večji sladki krompirji
  • 100 g dimljenega tofuja
  • 2 mladi čebuli
  • 400 g rjavega fižola iz konzerve
  • 2–4 žlice čilijeve omake
  • 100 g naribanega sira

Priprava:

  1. Sladki krompir dobro operite, po dolžini razpolovite in vsako polovico zavijte v aluminijasto folijo. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, približno 15 minut. Na zgornji strani odstranite oziroma »olupite« aluminijasto folijo. Mehko sredico krompirjev postrgajte in shranite v skledi.
  2. Pripravite polnilo. Dimljeni tofu narežite na drobne kockice in hrustljavo popecite v ponvi. Dodajte nasekljano mlado čebulo (zeleni del prihranite za okras). Vse skupaj prepražite, nato dodajte fižol, čilijevo omako in nariban sir. Dodajte še pretlačene sredice sladkega krompirja in dobro premešajte.
  3. Pripravljene posodice iz sladkega krompirja napolnite s polnilom in pecite
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI