- Oglas -
Sestavine:
- 4 veฤji sladki krompirji
- 100 g dimljenega tofuja
- 2 mladi ฤebuli
- 400 g rjavega fiลพola iz konzerve
- 2โ4 ลพlice ฤilijeve omake
- 100 g naribanega sira
Priprava:
- Sladki krompir dobro operite, po dolลพini razpolovite in vsako polovico zavijte v aluminijasto folijo. Pecite v peฤici, ogreti na 200 stopinj Celzija, pribliลพno 15 minut. Na zgornji strani odstranite oziroma ยปolupiteยซ aluminijasto folijo. Mehko sredico krompirjev postrgajte in shranite v skledi.
- Pripravite polnilo. Dimljeni tofu nareลพite na drobne kockice in hrustljavo popecite v ponvi. Dodajte nasekljano mlado ฤebulo (zeleni del prihranite za okras). Vse skupaj prepraลพite, nato dodajte fiลพol, ฤilijevo omako in nariban sir. Dodajte ลกe pretlaฤene sredice sladkega krompirja in dobro premeลกajte.
- Pripravljene posodice iz sladkega krompirja napolnite s polnilom in pecite
- oglas -