- Oglas -
Sestavine:
- 4 večji sladki krompirji
- 100 g dimljenega tofuja
- 2 mladi čebuli
- 400 g rjavega fižola iz konzerve
- 2–4 žlice čilijeve omake
- 100 g naribanega sira
Priprava:
- Sladki krompir dobro operite, po dolžini razpolovite in vsako polovico zavijte v aluminijasto folijo. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, približno 15 minut. Na zgornji strani odstranite oziroma »olupite« aluminijasto folijo. Mehko sredico krompirjev postrgajte in shranite v skledi.
- Pripravite polnilo. Dimljeni tofu narežite na drobne kockice in hrustljavo popecite v ponvi. Dodajte nasekljano mlado čebulo (zeleni del prihranite za okras). Vse skupaj prepražite, nato dodajte fižol, čilijevo omako in nariban sir. Dodajte še pretlačene sredice sladkega krompirja in dobro premešajte.
- Pripravljene posodice iz sladkega krompirja napolnite s polnilom in pecite
- oglas -