Zaradi hitrega prehajanja grozdnega sladkorja v rozinah v kri jih lahko uลพivate ลพe za zajtrk, blagodejno pa bo grozdni sladkor deloval tudi na prebavo, poleg tega pa zagotovil energijo, ki jo boste potrebovali tekom dneva. Iz rozin pa lahko pripravite tudi raznovrstne jedi, polnjene paprike z rozinami so ena izmed njih.
Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 velike paprike
- 3 paradiลพnike
- kuskus
- olivno olje
- 1 ฤebulo
- 2 stroka ฤesna
- 1 manjลกi jajฤevec
- za pest ลกampinjonov
- 1 veliko korenje
- origano
- baziliko
- peterลกilj
- sol
- rozine
Paprike najprej operemo in izdolbemo. Na olivnem olju prepraลพimo ฤebulo, dodamo ลกampinjone, koลกฤke jajฤevca in paprike ter na tanko narezano korenje.
V drugi posodi medtem zavremo vodo, v katero dodamo ลพliฤko olivnega olja, in malo posolimo. Ko voda zavre, vanjo stresemo kuskus, premeลกamo in ลกe nekoliko kuhamo, nato pa posodo odstavimo iz ognja in pustimo v pokriti posodi ลกe 5 minut.
V omako po pribliลพno 10 minutah praลพenja dodamo ลกe koลกฤke paradiลพnika in sesekljan ฤesen ter pustimo meลกanico praลพiti. Vmes po okusu dodajamo origano, peterลกilj, baziliko, sol in za tiste, ki imajo radi bolj pikantno hranio ลกe ฤili. Omako zmeลกamo s kuskusom, in dodamo ลกe rozine ter ลกe enkrat premeลกamo.

S tako pripravljeno maso nadevamo paprike ter jih za 25 minut postavimo v ogreto peฤico.

