DomovZdravje & prehranaPolnjene paprike z rozinami

Polnjene paprike z rozinami

Zaradi hitrega prehajanja grozdnega sladkorja v rozinah v kri jih lahko uลพivate ลพe za zajtrk, blagodejno pa bo grozdni sladkor deloval tudi na prebavo, poleg tega pa zagotovil energijo, ki jo boste potrebovali tekom dneva. Iz rozin pa lahko pripravite tudi raznovrstne jedi, polnjene paprike z rozinami so ena izmed njih.

Nadevane paprikeZa 4 osebe potrebujemo:

  • 4 velike paprike
  • 3 paradiลพnike
  • kuskus
  • olivno olje
  • 1 ฤebulo
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 manjลกi jajฤevec
  • za pest ลกampinjonov
  • 1 veliko korenje
  • origano
  • baziliko
  • peterลกilj
  • sol
  • rozine

Paprike najprej operemo in izdolbemo. Na olivnem olju prepraลพimo ฤebulo, dodamo ลกampinjone, koลกฤke jajฤevca in paprike ter na tanko narezano korenje.
V drugi posodi medtem zavremo vodo, v katero dodamo ลพliฤko olivnega olja, in malo posolimo. Ko voda zavre, vanjo stresemo kuskus, premeลกamo in ลกe nekoliko kuhamo, nato pa posodo odstavimo iz ognja in pustimo v pokriti posodi ลกe 5 minut.

V omako po pribliลพno 10 minutah praลพenja dodamo ลกe koลกฤke paradiลพnika in sesekljan ฤesen ter pustimo meลกanico praลพiti. Vmes po okusu dodajamo origano, peterลกilj, baziliko, sol in za tiste, ki imajo radi bolj pikantno hranio ลกe ฤili. Omako zmeลกamo s kuskusom, in dodamo ลกe rozine ter ลกe enkrat premeลกamo.

S tako pripravljeno maso nadevamo paprike ter jih za 25 minut postavimo v ogreto peฤico.

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredniลกtvu s skupnimi moฤmi pripravljamo ลกtevilne ฤlanke in prispevke za zdravje in zdravo ลพivljenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter uฤinkovito rabo energije ลฝe veฤ kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena podroฤja ter se ves ฤas izobraลพujemo in nadgrajujemo svoje znanje.
Prejลกnji ฤlanek
Naslednji ฤlanek

NAJNOVEJล E