fbpx
Domov Zdravje & prehrana Polnjene paprike z rozinami

Polnjene paprike z rozinami

Zaradi hitrega prehajanja grozdnega sladkorja v rozinah v kri jih lahko uživate že za zajtrk, blagodejno pa bo grozdni sladkor deloval tudi na prebavo, poleg tega pa zagotovil energijo, ki jo boste potrebovali tekom dneva. Iz rozin pa lahko pripravite tudi raznovrstne jedi, polnjene paprike z rozinami so ena izmed njih.

- Oglas -

Nadevane paprikeZa 4 osebe potrebujemo:

  • 4 velike paprike
  • 3 paradižnike
  • kuskus
  • olivno olje
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši jajčevec
  • za pest šampinjonov
  • 1 veliko korenje
  • origano
  • baziliko
  • peteršilj
  • sol
  • rozine

Paprike najprej operemo in izdolbemo. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo šampinjone, koščke jajčevca in paprike ter na tanko narezano korenje.
V drugi posodi medtem zavremo vodo, v katero dodamo žličko olivnega olja, in malo posolimo. Ko voda zavre, vanjo stresemo kuskus, premešamo in še nekoliko kuhamo, nato pa posodo odstavimo iz ognja in pustimo v pokriti posodi še 5 minut.

V omako po približno 10 minutah praženja dodamo še koščke paradižnika in sesekljan česen ter pustimo mešanico pražiti. Vmes po okusu dodajamo origano, peteršilj, baziliko, sol in za tiste, ki imajo radi bolj pikantno hranio še čili. Omako zmešamo s kuskusom, in dodamo še rozine ter še enkrat premešamo.

- Oglas -

S tako pripravljeno maso nadevamo paprike ter jih za 25 minut postavimo v ogreto pečico.

Prejšnji članekKvinojina solata
Naslednji članekZdravilno zelje
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×