Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaPolnjene paprike z rozinami

Polnjene paprike z rozinami

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi hitrega prehajanja grozdnega sladkorja v rozinah v kri jih lahko uživate že za zajtrk, blagodejno pa bo grozdni sladkor deloval tudi na prebavo, poleg tega pa zagotovil energijo, ki jo boste potrebovali tekom dneva. Iz rozin pa lahko pripravite tudi raznovrstne jedi, polnjene paprike z rozinami so ena izmed njih.

- Oglas -

Nadevane paprikeZa 4 osebe potrebujemo:

  • 4 velike paprike
  • 3 paradižnike
  • kuskus
  • olivno olje
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 manjši jajčevec
  • za pest šampinjonov
  • 1 veliko korenje
  • origano
  • baziliko
  • peteršilj
  • sol
  • rozine

Paprike najprej operemo in izdolbemo. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo šampinjone, koščke jajčevca in paprike ter na tanko narezano korenje.
V drugi posodi medtem zavremo vodo, v katero dodamo žličko olivnega olja, in malo posolimo. Ko voda zavre, vanjo stresemo kuskus, premešamo in še nekoliko kuhamo, nato pa posodo odstavimo iz ognja in pustimo v pokriti posodi še 5 minut.

V omako po približno 10 minutah praženja dodamo še koščke paradižnika in sesekljan česen ter pustimo mešanico pražiti. Vmes po okusu dodajamo origano, peteršilj, baziliko, sol in za tiste, ki imajo radi bolj pikantno hranio še čili. Omako zmešamo s kuskusom, in dodamo še rozine ter še enkrat premešamo.

S tako pripravljeno maso nadevamo paprike ter jih za 25 minut postavimo v ogreto pečico.

Prejšnji članekKvinojina solata
Naslednji članekZdravilno zelje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×