To poletje morate poskusiti lubenično pizzo

Ste kdaj pomislili na to, da bi lubenico narezali na rezine podobne pizzi in jih obložili s slastnimi in zdravimi sestavinami? Predstavljamo recept, ki ga to poletje vsekakor morate poskusiti!

lubenična pica

O zdravilnih učinkih lubenice smo že pisali. Ker vsebuje ogromno vode, je nadvse priljubljen poletni sadež, ki nas oskrbi z vodo in prijetno osveži, ko nam je najbolj vroče. »Pizzo« iz lubenice si lahko privoščite za zajtrk ali jo postrežete na večerni zabavi na prostem. Prepričani smo, da boste tako vi kot gostje navdušeni.

Kaj potrebujete za lubenično pizzo?

  • 1 manjšo, celo lubenico
  • 5 velikih žlic jogurta
  • 3 velike žlice muslija
  • narezano sadje po vaši izbiri
  • agavin sirup.

Priprava:

  1. Lubenico narežite na kolobarje debeline približno 2 centimetra.
  2. Vsak kolobar razrežite na trikotne koščke, podobne pizzi.
  3. Na vsak košček namažite jogurt.
  4. Na koščke položite narezano sadje po vaši izbiri (kivi, breskve, banane, jagodičevje …).
  5. Po koščkih posujte musli in dodajte nekaj kapljic agavinega sirupa.

Dober tek!

DELI