Na olju prepražimo narezan por, da porjavi. Odstavimo in ohladimo. Zmešamo, polento, pistacije, sončična semena, fižol, koruzo in prepražen por. Z roko oblikujemo v polpete in popražimo z obeh strani na vročem olju. Postrežemo s solato.
Za 4 osebe potrebujemo:
- Oglas -
- 2 skodelici kuhane polente
- 1 skodelica kuhanega fižola
- 1/2 skodelice koruze iz konzerve
- pest pistacij, (oluščenih, soljenih)
- pest sončničnih semen, (olupljenih)
- 1/3 pora
- sol po potrebi
- olje
Fižol …
Por …
- Oglas -
Koruza …
- Oglas -
Pistacijeva in sončična semena …
Por prepražimo in ohladimo …
Zmešamo vse skupaj s polento …
Pripravljena masa za polpete …
Oblikujemo polpetke in jih popečemo na olju…
Dober tek!
Avtor in foto: Lidija Dornik