Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaPolentni polpeti

Polentni polpeti

MORDA VAS ZANIMA

Na olju prepražimo narezan por, da porjavi. Odstavimo in ohladimo. Zmešamo, polento, pistacije, sončična semena, fižol, koruzo in prepražen por. Z roko oblikujemo v polpete in popražimo z obeh strani na vročem olju. Postrežemo s solato.

- Oglas -

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 2 skodelici kuhane polente
  • 1 skodelica kuhanega fižola
  • 1/2 skodelice koruze iz konzerve
  • pest pistacij, (oluščenih, soljenih)
  • pest sončničnih semen, (olupljenih)
  • 1/3 pora
  • sol po potrebi
  • olje

Fižol …

kuhan fižol

Por

- Oglas -

por

Koruza …

koruza

Pistacijeva in sončična semena …

Sončnična semena in pistacije

Por prepražimo in ohladimo …

por popražimo

- Oglas -

Zmešamo vse skupaj s polento …

sestavine v ponvi

Pripravljena masa za polpete …

masa za polentine polpete

Oblikujemo polpetke in jih popečemo na olju…

Oblikovani polentini polpeti

Dober tek!

Polentini polpeti

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×