Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaPo spletu zaokrožile šokantne fotografije krvnega strdka, ki ga je izpljunil neki...

Po spletu zaokrožile šokantne fotografije krvnega strdka, ki ga je izpljunil neki moški

MORDA VAS ZANIMA

O čem govorimo, ko govorimo o krvnih strdkih? Gre za besedno zvezo, ki jo uporabljamo precej pogosto, vendar so naše predstave ob tem večinoma precej abstraktne. Pred nedavnim pa se je na spletu pojavila fotografija, ki zelo nazorno prikazuje velik krvni strdek, oblikovan kot desno pljučno bronhialno vejevje. Fotografijo je doslej delilo že ogromno ljudi, odzivi pa nihajo od zgroženosti do fascinacije nad skrivnostmi človeškega telesa, v katere laiki večinoma nimamo pravega vpogleda.

- Oglas -

Krvni strdek

Širina krvnega strdka je bila kar približno 15 centimetrov!

Se sprašujete, kako je sploh nastala ta fotografija? Celotna zgodba je še nekoliko bolj osupljiva, ko izvemo, da gre za kar približno 15 centimetrov širok strdek, ki ga je neki moški izbljuval oziroma izkašljal. Čeprav krvni strdek na prvi pogled marsikoga spominja na prelepo koralo, pa se nato večina zgrozi in občuti gnus, ko ugotovi, za kaj v resnici gre.

Preberite tudi: Krvni strdki: 3 skupine živil, ki preprečujejo njihovo nastajanje

Fotografija del serije različnih medicinskih anomalij

Fotografija se na spletu sicer ni znašla po pomoti, ampak jo je revija The New England Journal of Medicine objavila na svojem profilu na Twitterju. Gre za del njihove posebne serije fotografij, ki prikazujejo različne medicinske anomalije. Poleg tega je bil fotografiji priložen še članek dveh zdravnikov, Gavitta A. Woodarda in Georga M. Wieselthalerja, v katerem je podrobneje pojasnjen primer moškega, ki je strdek izbljuval.

- Oglas -

Šlo je za 36-letnika, ki je bil sprejet na oddelek intenzivne nege zaradi odpovedovanja srca. Zdravniki so mu poskušali najprej pomagati s črpalko, ki naj bi izboljšala pretok krvi skozi telo. Stranski učinek tovrstnih črpalk je pogosto nastajanje krvnih strdkov, zaradi česar je pacient prejel še zdravilo proti strjevanju krvi. Do izkašljanega krvnega strdka pa je nato najverjetneje prišlo po tem, ko se je nekaj krvi prebilo do desnega pljučnega krila. Moški je sicer že približno teden dni pred dogodkom močno kašljal, pri čemer je izkašljeval predvsem kri in sluz – vse dokler ni njega in vseh drugih presenetil strdek s fotografije. Na žalost se zgodba nato ni srečno končala, saj je moški kasneje umrl, kar pa je bila posledica poznejših zapletov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×