Ste že kdaj naredili pito iz jajčevcev? Tukaj je priložnost, da jo preizkusite!
- 2 jajčevca
- srednje velika čebula
- česen (4 stroke)
- polovica zelene
- polovica korenčka
- paradižnik
- belo vino
- sol, poper, bazilika, origano, timijan
- moka
- 1 jajce
- mocarela ali parmezan, lahko oboje
Jajčevca narežite na tanjše kolobarje, ju posolite in počakajte, da izločita vodo. To potem obrišite s papirnato brisačko. Paradižnik, korenček in zeleno nasekljajte in skupaj s prav tako nasekljanima česnom in čebulo segrevajte in počasi kuhajte, dodajte vino, sol, baziliko, malo origana in timijana. Osušene kolobarje jajčevcev popecite na vroči ponvi z malo olja (po želji jih lahko tudi ocvrete, kar je malce manj zdrava opcija), da se zmehčajo in jih položite na dno posode, ki je pokrita s papirjem za peko. Čez zlijte mešanico s paradižniki, čez to pa naribajte mocarelo ali parmezan. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin, na koncu pa polijte s stepenim jajcem, po želji ga lahko zmešajte s kislo smetano. Pecite v pečici na 200 stopinj kakih 25 minut. Na koncu posujte z baziliko!