DomovZdravje & prehranaPita iz jajčevcev

Pita iz jajčevcev

Ste že kdaj naredili pito iz jajčevcev? Tukaj je priložnost, da jo preizkusite!

- Oglas -

Pita iz jajcevcev

  • 2 jajčevca
  • srednje velika čebula
  • česen (4 stroke)
  • polovica zelene
  • polovica korenčka
  • paradižnik
  • belo vino
  • sol, poper, bazilika, origano, timijan
  • moka
  • 1 jajce
  • mocarela ali parmezan, lahko oboje

Jajčevca narežite na tanjše kolobarje, ju posolite in počakajte, da izločita vodo. To potem obrišite s papirnato brisačko. Paradižnik, korenček in zeleno nasekljajte in skupaj s prav tako nasekljanima česnom in čebulo segrevajte in počasi kuhajte, dodajte vino, sol, baziliko, malo origana in timijana. Osušene kolobarje jajčevcev popecite na vroči ponvi z malo olja (po želji jih lahko tudi ocvrete, kar je malce manj zdrava opcija), da se zmehčajo in jih položite na dno posode, ki je pokrita s papirjem za peko. Čez zlijte mešanico s paradižniki, čez to pa naribajte mocarelo ali parmezan. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin, na koncu pa polijte s stepenim jajcem, po želji ga lahko zmešajte s kislo smetano. Pecite v pečici na 200 stopinj kakih 25 minut. Na koncu posujte z baziliko!

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE