Pita iz jajčevcev

    Ste že kdaj naredili pito iz jajčevcev? Tukaj je priložnost, da jo preizkusite!

    Pita iz jajcevcev

    • 2 jajčevca
    • srednje velika čebula
    • česen (4 stroke)
    • polovica zelene
    • polovica korenčka
    • paradižnik
    • belo vino
    • sol, poper, bazilika, origano, timijan
    • moka
    • 1 jajce
    • mocarela ali parmezan, lahko oboje

    Jajčevca narežite na tanjše kolobarje, ju posolite in počakajte, da izločita vodo. To potem obrišite s papirnato brisačko. Paradižnik, korenček in zeleno nasekljajte in skupaj s prav tako nasekljanima česnom in čebulo segrevajte in počasi kuhajte, dodajte vino, sol, baziliko, malo origana in timijana. Osušene kolobarje jajčevcev popecite na vroči ponvi z malo olja (po želji jih lahko tudi ocvrete, kar je malce manj zdrava opcija), da se zmehčajo in jih položite na dno posode, ki je pokrita s papirjem za peko. Čez zlijte mešanico s paradižniki, čez to pa naribajte mocarelo ali parmezan. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka sestavin, na koncu pa polijte s stepenim jajcem, po želji ga lahko zmešajte s kislo smetano. Pecite v pečici na 200 stopinj kakih 25 minut. Na koncu posujte z baziliko!

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Pita iz jajčevcev
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte