- Oglas -
Pirožki so tradicionalni ruski nadevani kruhki. Ob gledanju nogometnih tekem vam svetujemo različno nadevane pirožke. Poleg se odlično prileže kozarec piva ali kvasa, tradicionalne ruske pijače.
SESTAVINE (1 pekač)
- 4 lončki moke
- lonček vode
- 4 žlice olja
- 2 žlici sladkorja
- 1 zavojček suhega ali 20 g svežega kvasa
- pol čajne žličke soli
- 1 srednje velika glava zelja
- 500 g čebule
- sol in poper po okusu
PRIPRAVA
- Moko presejemo v posodo, v kozarec s toplo vodo damo kvas in sladkor. Ko se na vrhu naredi pena, prilijemo k moki v posodo. Posolimo in začnemo mesiti testo ter postopoma dodajamo olje. Če je testo pretrdo, dodamo malo vode.
- Oblikujemo ga v okroglo kepo, damo v posodo, pokrijemo s krpo ter pustimo vzhajati na toplem uro in pol.
- Za nadev drobno sesekljamo zelje in čebulo, v ponvi segrejemo olje, napol prepražimo čebulo in zelje, približno 10 minut, solimo in popramo. Lahko dodamo nekaj kisle smetane, tako bodo pirožki še bolj sočni.
- Na desko posujemo moko, vzamemo testo, ga oblikujemo v klobaso in razdelimo na več delov. Razvaljamo majhne kroge, na vsak kos damo zelje, testo zavijemo kot za kanelone in zlepimo. Dobimo pirog.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo pirožke, pustimo na toplem 5–7 minut in premažemo z rumenjakom ter pečemo 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.
- oglas -