ReceptiPrigrizkiPirožki z zeljem in drugimi nadevi

Pirožki z zeljem in drugimi nadevi

MORDA VAS ZANIMA

Pirožki so tradicionalni ruski nadevani kruhki. Ob gledanju nogometnih tekem vam svetujemo različno nadevane pirožke. Poleg se odlično prileže kozarec piva ali kvasa, tradicionalne ruske pijače.

- Oglas -

SESTAVINE (1 pekač)

  • 4 lončki moke
  • lonček vode
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 zavojček suhega ali 20 g svežega kvasa
  • pol čajne žličke soli
  • 1 srednje velika glava zelja
  • 500 g čebule
  • sol in poper po okusu

PRIPRAVA

  1. Moko presejemo v posodo, v kozarec s toplo vodo damo kvas in sladkor. Ko se na vrhu naredi pena, prilijemo k moki v posodo. Posolimo in začnemo mesiti testo ter postopoma dodajamo olje. Če je testo pretrdo, dodamo malo vode.
  2. Oblikujemo ga v okroglo kepo, damo v posodo, pokrijemo s krpo ter pustimo vzhajati na toplem uro in pol.
  3. Za nadev drobno sesekljamo zelje in čebulo, v ponvi segrejemo olje, napol prepražimo čebulo in zelje, približno 10 minut, solimo in popramo. Lahko dodamo nekaj kisle smetane, tako bodo pirožki še bolj sočni.
  4. Na desko posujemo moko, vzamemo testo, ga oblikujemo v klobaso in razdelimo na več delov. Razvaljamo majhne kroge, na vsak kos damo zelje, testo zavijemo kot za kanelone in zlepimo. Dobimo pirog.
  5. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zložimo pirožke, pustimo na toplem 5–7 minut in premažemo z rumenjakom ter pečemo 25 minut pri 180 stopinjah Celzija.
- oglas -
Prejšnji članekZimska juha miso
Naslednji članekBoršč

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×