Pirini polpeti

V sodobni kuhinji piro uporabljamo za pripravo juh, enolončnic, pa tudi rižot in solat. Tokrat vam predstavljamo recept za pirine polpete.

Pirini polpeti

Sestavine:

  • 400 g zelenega pirinega zrnja (dobimo ga v trgovinah s posebno hrano ali v sosednji Avstriji)
  • 120 g ovsenih kosmičev
  • velika čebula
  • 50 g naribanega korenja
  • 50 g graha
  • 50 g cvetače, skuhane al dente
  • 50 g na zelo drobno narezanih gobic iz konzerve
  • 2 do 3 jajca, po potrebi lahko več
  • ščep majarona, materine dušice in muškata
  • sol in olje za pečenje.

Priprava: grobo zdrobljeno pirino zrnje vsaj dve uri kuhamo v rahlo slani vodi, da voda povre. Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, primešamo vse ostale sestavine, jajca, kosmiče in začimbe. Iz tako pripravljene mase oblikujemo polpete (po želji jih lahko povaljamo v grobo sesekljanih bučnih semenih) in jih na vročem olju spečemo z obeh strani.

Povzetek
Ime recepta
Pirini polpeti
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)