fbpx
Domov Zdravje & prehrana Pirini polpeti

Pirini polpeti

V sodobni kuhinji piro uporabljamo za pripravo juh, enolončnic, pa tudi rižot in solat. Tokrat vam predstavljamo recept za pirine polpete.

Pirini polpeti

Sestavine:

  • 400 g zelenega pirinega zrnja (dobimo ga v trgovinah s posebno hrano ali v sosednji Avstriji)
  • 120 g ovsenih kosmičev
  • velika čebula
  • 50 g naribanega korenja
  • 50 g graha
  • 50 g cvetače, skuhane al dente
  • 50 g na zelo drobno narezanih gobic iz konzerve
  • 2 do 3 jajca, po potrebi lahko več
  • ščep majarona, materine dušice in muškata
  • sol in olje za pečenje.

Priprava: grobo zdrobljeno pirino zrnje vsaj dve uri kuhamo v rahlo slani vodi, da voda povre. Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, primešamo vse ostale sestavine, jajca, kosmiče in začimbe. Iz tako pripravljene mase oblikujemo polpete (po želji jih lahko povaljamo v grobo sesekljanih bučnih semenih) in jih na vročem olju spečemo z obeh strani.

Prejšnji članekOrehov piling za telo
Naslednji članekCimet v kozmetiki
- Oglas -

Najnovejše

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×