Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaPirini polpeti

Pirini polpeti

MORDA VAS ZANIMA

V sodobni kuhinji piro uporabljamo za pripravo juh, enolončnic, pa tudi rižot in solat. Tokrat vam predstavljamo recept za pirine polpete.

- Oglas -

Pirini polpeti

Sestavine:

  • 400 g zelenega pirinega zrnja (dobimo ga v trgovinah s posebno hrano ali v sosednji Avstriji)
  • 120 g ovsenih kosmičev
  • velika čebula
  • 50 g naribanega korenja
  • 50 g graha
  • 50 g cvetače, skuhane al dente
  • 50 g na zelo drobno narezanih gobic iz konzerve
  • 2 do 3 jajca, po potrebi lahko več
  • ščep majarona, materine dušice in muškata
  • sol in olje za pečenje.

Priprava: grobo zdrobljeno pirino zrnje vsaj dve uri kuhamo v rahlo slani vodi, da voda povre. Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, primešamo vse ostale sestavine, jajca, kosmiče in začimbe. Iz tako pripravljene mase oblikujemo polpete (po želji jih lahko povaljamo v grobo sesekljanih bučnih semenih) in jih na vročem olju spečemo z obeh strani.

Prejšnji članekOrehov piling za telo
Naslednji članekCimet v kozmetiki

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×