DomovZdravje & prehranaPečena ajdova kaša z orehi

Pečena ajdova kaša z orehi

Zdaj je pravi čas za pripravo ajdove kaše z orehi, saj smo ravno končali z obiranjem jabolk, orehi pa so tudi sveže nabrani. Obetajo pa se tudi deževni dnevi in ravno takrat ponavadi ob prostem času preizkušamo kakšne nove recepte.

- Oglas -
  • Pečena ajdova kaša z jabolki in orehi1l ajdove kaše
  • ½ l mleka
  • ½ l vode
  • sol
  • 10 – 15 dag zmletih ali sesekljanih orehov
  • 2 jajci
  • 4 jabolka

Oprano kašo skuhamo v mešanici mleka in vode. Kuhano ajdovo kašo do mlačnega odcedimo. Dodamo jajca ter zmlete orehe in vse skupaj dobro premešamo.

Pekač namažemo z maslom in damo vanj polovico testa, na katerega naribamo jabolka, potresemo s cimetom in sladkamo, ter dodamo še drugo polovico kaše. Zgornji sloj zravnamo, prelijemo s smetano, ki smo ji primešali jajce ter pečemo nekje 35-40 minut pri 180 – 200C.

Foto: marmelina.si

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE