fbpx
Domov Zdravje & prehrana Pečena ajdova kaša z orehi

Pečena ajdova kaša z orehi

Zdaj je pravi čas za pripravo ajdove kaše z orehi, saj smo ravno končali z obiranjem jabolk, orehi pa so tudi sveže nabrani. Obetajo pa se tudi deževni dnevi in ravno takrat ponavadi ob prostem času preizkušamo kakšne nove recepte.

  • Pečena ajdova kaša z jabolki in orehi1l ajdove kaše
  • ½ l mleka
  • ½ l vode
  • sol
  • 10 – 15 dag zmletih ali sesekljanih orehov
  • 2 jajci
  • 4 jabolka
- Oglas -

Oprano kašo skuhamo v mešanici mleka in vode. Kuhano ajdovo kašo do mlačnega odcedimo. Dodamo jajca ter zmlete orehe in vse skupaj dobro premešamo.

Pekač namažemo z maslom in damo vanj polovico testa, na katerega naribamo jabolka, potresemo s cimetom in sladkamo, ter dodamo še drugo polovico kaše. Zgornji sloj zravnamo, prelijemo s smetano, ki smo ji primešali jajce ter pečemo nekje 35-40 minut pri 180 – 200C.

Foto: marmelina.si

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
Prejšnji članekBodi eko na sejmu Narava-zdravje
Naslednji članekKraljevi kuskus
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×