Pečena ajdova kaša z orehi

    Zdaj je pravi čas za pripravo ajdove kaše z orehi, saj smo ravno končali z obiranjem jabolk, orehi pa so tudi sveže nabrani. Obetajo pa se tudi deževni dnevi in ravno takrat ponavadi ob prostem času preizkušamo kakšne nove recepte.

    • Pečena ajdova kaša z jabolki in orehi1l ajdove kaše
    • ½ l mleka
    • ½ l vode
    • sol
    • 10 – 15 dag zmletih ali sesekljanih orehov
    • 2 jajci
    • 4 jabolka

    Oprano kašo skuhamo v mešanici mleka in vode. Kuhano ajdovo kašo do mlačnega odcedimo. Dodamo jajca ter zmlete orehe in vse skupaj dobro premešamo.

    Pekač namažemo z maslom in damo vanj polovico testa, na katerega naribamo jabolka, potresemo s cimetom in sladkamo, ter dodamo še drugo polovico kaše. Zgornji sloj zravnamo, prelijemo s smetano, ki smo ji primešali jajce ter pečemo nekje 35-40 minut pri 180 – 200C.

    Foto: marmelina.si

    Povejte svoje mnenje - kometirajte