DomovZdravi ReceptiPečena ajda z gobami – za prave ljubitelje domačih okusov

Pečena ajda z gobami – za prave ljubitelje domačih okusov

- Oglas -

Pečena ajda z gobami in slanino je nasitna jed, ki združuje rustikalne okuse ajde in aromatičnih gozdnih gob. Odlična je kot samostojno kosilo ali kot priloga mesnim jedem.

Sestavine (4 porcije):

  • 100 g olupljene ajde
  • približno 400 g mešanice svežih gob
  • 100 g slanine (vegani zamenjajte s sejtanom)
  • 1 čajna žlička maščobe
  • 1 čebula
  • 1–2 stroka česna
  • 1 žlica majarona
  • poper, sol

Priprava:

  1. Ajdo prelijte z vročo vodo, da jo pokrijete približno 1 cm nad njo, dajte v lonec, zavrite in počasi kuhajte približno 7 minut. Odstavite in pustite pokrito s pokrovko.
  2. Na ponvi na masti prepražite drobno narezano slanino (ali koščke sejtana) in čebulo, dodajte očiščene in narezane gobe, rahlo solite in počasi dušite približno 15 minut. Po potrebi dolijte vodo, na koncu pa dušite do suhega.
  3. Gobe zmešajte z ajdo, po okusu dosolite in popoprajte, dodajte majaron in pretlačen česen. Zmes razporedite v namaščen pekač in pecite v pečici, segreti na 180 °C.
  4. Postrezite s svežo zelenjavno solato.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI