0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOvseno olje osvaja svet kozmetike

Ovseno olje osvaja svet kozmetike

MORDA VAS ZANIMA

Ovseno olje je pri nas še dokaj nepoznan kozmetični pripomoček. Dandanes nam je na voljo zelo raznolik nabor rastlinskih olj – nekatera od njih se uporabljajo predvsem za kuhanje, vendar je med njimi tudi nemalo takšnih, ki so obenem zelo primerna za kozmetično uporabo, torej za nego kože in lase. Poleg tega pa so tu še olja, s katerimi se pri kuhi praktično ne srečujemo, saj se uporabljajo skorajda izključno v kozmetične namene. Sem spada na primer šipkovo olje, v zadnjem času pa postaja še posebej priljubljeno ovseno olje, ki je izjemno primerno za ljudi s suho, občutljivo kožo …

- Oglas -

Dragoceno ovseno olje, ki ima lahko izjemno pozitivne učinke na vašo kožo

Najverjetneje ste že slišali, da so ovseni kosmiči izvrsten dodatek za nego kože. Uporabite jih lahko na primer za pripravo domačih mask, za pomiritev kože pa je odlična tudi kopel z dodatkom ovsenih kosmičev ali koloidnega ovsa. Ovseni kosmiči, ki se pogosto znajdejo tudi v kozmetiki, ki jo lahko najdemo na policah trgovin, poskrbijo za mehkejšo kožo, hkrati pa za oskrbo kože s pomembnimi hranilnimi snovmi. Pomagajo pa lahko tudi pri ublažitvi najrazličnejših kožnih težav, med drugim tudi pri ekcemu. Tako ni presenetljivo, da ima lahko podobne učinke tudi ovseno olje. Ekstrakcija ovsenega olja, ki se pridobiva iz semen ovsa (Avena sativa), je kompleksen proces, olja pa je na koncu precej manj kot pri ekstrakciji iz delov drugih rastlin, ki vsebujejo večje količine maščob. Vendar pa je ovseno olje prav zato toliko dragocenejše.

Učinkovitejša zaščita kože in manj nevarnosti za izsuševanje

Ovseno olje je odlična izbira za navlažitev suhe kože. Vsebuje precej linolne kisline, ki prispeva k učinkovitejši zaščiti kože oziroma k vzpostavitvi bolj funkcionalne kožne povrhnjice. To je sicer povezano tudi s tem, da lahko ovseno olje prispeva k nastajanju keramidov, ki so zelo pomembni za obnovo kože in njeno čvrsto teksturo. Tako koža s pomočjo ovsenega olja lažje zadrži vlago, posledično pa bodo vlažilni učinki opazni še dolgo po nanosu. Odločitev glede tega, katero vrsto izdelka izbrati za vlaženje kože, je sicer precej kompleksna. Po eni strani lahko olja to nalogo opravijo z odliko, vendar marsikoga moti masten film, ki ga pustijo na koži. Osebe, katerih koža je v osnovi nekoliko bolj mastna, tako običajno niso najbolj navdušene nad uporabo olj. Vendar pa je ovseno olje eno tistih olj, ki se absorbirajo nadpovprečno hitro. Po uporabi tako nimate neprijetnega občutka mastne kože.

Ovseno olje je odlična izbira za nego izpuščajev oziroma razdražene kože in sončnih opeklin

Oves se že stoletja uporablja za naravno nego poškodovane, razdražene kože. Kot omenjeno, je odlična izbira pri ekcemu oziroma pri različnih izpuščajih, z njim pa si lahko med drugim pomagate tudi pri negi kože, ki jo je opeklo sonce. Podobne učinke ima seveda tudi ovseno olje. Že manjša količina tega olja lahko zelo učinkovito pomiri razdraženo kožo. Posledično je koža manj pordela in srbeča.

- Oglas -

Uporaba ovsenega olja za nego las in lasišča

Z ovsenim oljem si lahko seveda pomagate tudi pri negi las oziroma lasišča. Če je koža na vašem lasišču zelo suha, zaradi česar se pospešeno lušči, je vsekakor zelo priporočljivo, da lasišče vsaj občasno zmasirate s kakovostnim oljem. Ena najboljših izbir je prav ovseno olje, ki lahko obenem prispeva k hitrejši rasti las, k mehkejšim in manj naelektrenim lasem ter k zaščiti lasnih konic. Ovseno olje pa je ne nazadnje tudi dobra osnova za kombiniranje z drugimi sestavinami. Unikatna kombinacija snovi, ki jih vsebuje, naj bi namreč pripevala k hitrejši absorpciji koristnih hranil.

.

NAJNOVEJŠE