Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaŽajbljevo kadilo za energetsko čiščenje prostorov

Žajbljevo kadilo za energetsko čiščenje prostorov

MORDA VAS ZANIMA

Žajbljevo kadilo se že dolga stoletja uporablja za prečiščevanje prostorov. Poskrbelo naj bi namreč za odstranjevanje negativne energije, hkrati pa se uporabi tega kadila pripisujejo tudi dodatne koristi. Tako naj bi imelo tudi protibakterijske oziroma protimikrobne učinke, obenem pa naj bi učinkovalo kot naravni repelent in kot pomoč pri težavah s spanjem. Žganje suhega žajblja je imelo med drugim zelo pomembno mesto pri domorodnih ljudstvih na območju današnje Amerike.

Osnovni pripomočki in varnostni napotki za žajbljevo kadilo

- Oglas -

Za očiščevanje prostorov z žajbljevim kadilom potrebujete posodico oziroma podstavek, zvitek suhega žajblja in daljšo vžigalico. Priporočljiva je tudi uporaba pahljače ali podobnega pripomočka za razpihovanje zraka oziroma dima.

Zelo pomembno je, da pred začetkom odprete okna, po potrebi pa lahko vklopite tudi ventilatorje. To je nujno zaradi varnostnih razlogov, saj bi se lahko sicer v stanovanju hitro nakopičilo preveč dima, obenem pa naj bi bilo zelo pomembno tudi za uspešno odstranjevanje negativne energije.

Osredotočite se na najbolj problematične posledice negativne energije

Preden prižgete žajbljev zvitek, se je dobro osredotočiti na glavne namene oziroma cilje, ki jih želite doseči. Zaprite oči in razmislite, kaj natančno je tisto, česar se želite znebiti. Kaj so tisti glavni viri negativne energije, ki vas omejuje? Če želite, lahko svoje cilje izrečete tudi naglas.

Nato izberite mantro oziroma pozitivno misel, ki bo simbolizirala vaše namene. Med samim prečiščevanjem prostorov vseskozi ponavljajte to mantro – naglas ali v mislih. Mantra je lahko na primer »iz svojega življenja odstranjujem vse, kar ni dobro zame«.

Postopek prečiščevanja doma s pomočjo žajbljevega kadila

- Oglas -

Primite žajbljev zvitek in ga pridržite pod kotom 45 stopinj. Nato ga prižgite s pomočjo vžigalice. Po približno 20 sekundah upihnite ogenj. Počasi se pomikajte po prostoru in pustite, da se žajbljev dim širi v različne smeri. Zvitek poskušajte usmerjati proti oknom ali vratom, saj bo negativna energija tako najlažje našla pot iz vašega doma – posledično pa tudi iz vašega življenja. Pri tem si lahko pomagate tudi s pahljačo oziroma z izbranim pripomočkom.

Posebno pozornost posvetite območjem okoli ogledal in kotov, saj naj bi se tam običajno zadrževale največje količine negativne energije. Pri energetskem prečiščevanju svojega doma ne pozabite na predsobo in na hodnike. Vmes lahko žajbljevo kadilo za krajši čas položite tudi na ognjevaren podstavek in pustite, da dim sam najde mesta, kjer se zadržuje največ slabe energije.

Žajbljevo kadilo imejte vedno pod nadzorom

Pomembno je, da ste pri prečiščevanju prostorov s pomočjo žajbljevega kadila povsem zbrani in da kadilo vseskozi nadzorujete. Predvsem zaradi varnosti, seveda pa tudi zato, ker bo proces prečiščevanja tako učinkovitejši. Vaša osredotočenost na glavne cilje tega rituala bo namreč pripomogla k temu, da bo negativna energija hitreje zapustila prostore v vašem stanovanju.

Izognite se vdihovanju dima

Pazite tudi na to, da dima ne boste vdihovali. Čeprav je lahko žajbljevo kadilo zelo učinkovito pri očiščevanju prostorov, nobena vrsta dima ni dobra za naša pljuča. Gre namreč za zelo občutljiv organ, ki ga ni pametno dražiti po nepotrebnem. Na koncu prečiščevanja doma pogasite tleče žajbljevo kadilo in ga položite na podstavek. Pri tem se je priporočljivo izogniti uporabi vode, še posebej če želite žajbljevo kadilo uporabiti ponovno. Počakajte, da se dim neha širiti po prostorih. Umaknete se lahko šele takrat, ko ste prepričani, da žajbljev zvitek ne predstavlja nevarnosti za požar. Priporočljivo je, da se pred tem zahvalite za prostor, ki se je sprostil po zaslugi žajbljevega kadila. V vaš dom bo lahko tako vstopila sveža, pozitivna energija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×