Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaPraznična orehova potica

Praznična orehova potica

MORDA VAS ZANIMA

Velikonočni prazniki so pred vrati, zato je Lidija že spekla velikonočno potico. Sicer zelo zdrava prehrana to vendarle ni, je pa slovenska tradicionalna jed.

- Oglas -

Orehova potica

Testo:

  • 50 dag bele moke
  • 3 dag kvasa (to je malo manj, kot cel zavitek)
  • 6 dag margarine ali surovega masla (jaz dam vedno maslo)
  • 6 dag sladkorja (sem dala vanilijevega)
  • 1 jajce
  • 2,5 dl mlačnega mleka
  • rum

Iz sestavin zamesimo testo in pustimo da vzhaja. (Nisem nič komplicirala, stresla sem vse skupaj in premesila). Ko se količina dvakrat podvoji, premesimo in razvaljamo.

Orehova poticaNadev:

  • 500 g mletih orehov (lahko so orehi, pol – pol, orehi, lešniki, ali mandlji)
  • sladkor po okusu ampak ene 15 dag ga mora bit, (jaz sem dala vanilijevega)
  • lupinica dveh bio limon
  • rum
  • mleko
- Oglas -

Fotografije priprave potice pa si lahko ogledate v albumu na naši Facebook strani.

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×