Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ZgodbeOkužena s koronavirusom je v komi rodila zdravo deklico

Okužena s koronavirusom je v komi rodila zdravo deklico

MORDA VAS ZANIMA

Deklica Ava se je rodila v zelo nenavadnih in vse prej kot ugodnih okoliščinah. Njena mama Angela Primachenko, ki živi v Washingtonu, je namreč v 33. tednu nosečnosti izvedela, da je okužena z novim koronavirusom. Čeprav je potek bolezni covid-19 pri mlajših osebah redkeje povezan z zapleti kot v primeru okužb pri starejših, pa Angela Primachenko ni imela te sreče. Teden dni po potrditvi diagnoze je namreč postalo njeno stanje tako kritično, da je potrebovala pomoč respiratorja. Obenem pa so se zdravniki odločili, da bo potrebna tudi umetna koma. A deklica Ava ni mogla več čakati …

Dojenčica se je rodila brez znakov okužbe ali drugih zdravstvenih težav

- Oglas -

Čeprav je do polne donošenosti manjkalo še nekaj tednov, je okužba 27-letne Angele Primachenko, ki sicer dela kot respiratorna terapevtka in za katero je bil to drugi otrok, načrtovani potek nosečnosti obrnila na glavo. Seveda se je še posebej zapletlo, ko je bila nujna umetna koma. Po oceni zdravnikov je imela tako deklica Ada najboljše možnosti, če bi bil čim prej izveden carski rez, medtem ko je bila njena mama še vedno v komi in sredi boja za preživetje. S pomočjo carskega reza je tako Ada že kmalu ugledala luč sveta, na srečo pa pri njej ni bilo mogoče opaziti nikakršnih težav z zdravjem oziroma znakov okužbe. Vendar pa je bila pot do prvega srečanja z mamo še dolga.

Šok, ko je po prebuditvi iz kome ugotovila, da je njen nosečniški trebuh izginil

Angela Primachenko se seveda ni zavedala, kaj se je dogajalo, ko je bila v komi. Ko so zdravniki sklenili, da je njeno stanje dovolj stabilno, da jo zbudijo, kar se je zgodilo 6. aprila, je bila tako izjemno presenečena, ko je ugotovila, da je njen nosečniški trebuh izginil. Seveda jo je medicinsko osebje hitro pomirilo in ji pojasnilo, kaj se je zgodilo. Pričakovano je želela čim prej videti svojo hčerkico, vendar pa je bilo zaradi možnosti prenosa virusa potrebno čakanje. Malo Ado sta lahko obiskala le Angelin mož Dave in njuna prva hčerka, 11-mesečna Emily. Sodobna tehnologija pa je Angeli omogočila, da svojo drugo hčerko vidi vsaj s pomočjo videoprenosa.

Čustveno prvo srečanje mlade mamice in njene drugorojenke

Potrpežljivost je bila na koncu vendarle poplačana. Tako je lahko Angela Primachenko 15. aprila, torej skoraj 10 dni po tem, ko se je zbudila iz kome, prvič vzela v naročje svojo drugorojenko. To je bilo mogoče šele po tem, ko so bili izvidi dveh zaporednih testiranj za covid-19 negativni. Kot si verjetno predstavljate, je bilo prvo srečanje med mamo in dojenčico zelo čustveno. Nekaj fotografij, ki so nastale ob tej priložnosti, je Angela Primachenko kasneje delila tudi na družbenih omrežjih in se ob tem zahvalila celotni ekipi zdravstvenega oseba, ki se je v zahtevnih razmerah požrtvovalno borilo za njeno življenje in življenje njene hčerke.

»Počutim se kot čudež na dveh nogah«

Mlada mamica naj bi imela ogromno srečo, saj je uspešno okrevala, brez znakov posledic. Vendar pa je še nekaj dni pred rojstvom male Ave kazalo zelo slabo. Tako zdravniki takrat niso bili prepričani, ali bo Angela Primachenko sploh preživela. A na koncu se je zgodba kljub slabim možnostim, zaradi česar je Angelina družina preživela nekaj izredno stresnih dni, srečno iztekla. Nič čudnega, torej, da naj bi Angela Primachenko medijem povedala, da se počuti kot čudež na dveh nogah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×