Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaOkusni tacosi s cvetačo in čičeriko

Okusni tacosi s cvetačo in čičeriko

MORDA VAS ZANIMA

Če vam zamnjkuje idej, kaj pripraviti za kosilo, si pripravite okusne tacose s cvetačo in čičeriko, ki ju boste predhodno spekli v pečici. Priprava te jedi ni zahtevna, rezultat pa je pravo kulinarično doživetje. Jed je primerna za kosilo ali večerjo, zaradi svoje priročnosti pa jo lahko postrežete tudi kot prigrizek ob kozarcu piva. Tacosi so tradicionalna mehiška jed, gre pa za prepognjene in nadevane koruzne ali pšenične tortilje.

- Oglas -

Okusni tacosi s cvetačo in čičeriko

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 8 manjših tortilj,
  • srednje veliko glavo cvetače,
  • pločevinko čičerike,
  • žličko kumine v prahu,
  • žličko sladke rdeče paprike,
  • pol žličke čilija v prahu,
  • žličko česna v prahu,
  • žličko čebule v prahu,
  • žličko kokosovega ali rjavega sladkorja,
  • 1/4 žličke zmletega črnega popra,
  • 250 g rdečega zelja,
  • 2 večja korenčka,
  • 3 žlice majoneze,
  • žlico gorčice,
  • pol žlice balzamičnega kisa,
  • sok ene limete,
  • oljčno olje.

Cvetačo operemo in razdelimo na manjše dele, nato jo damo v večjo posodo skupaj z odcejeno in oprano čičeriko. Kumino, rdečo papriko, čili, česen, čebulo, sladkor in poper dobro zmešamo, nato pa mešanico stresemo na cvetačo in čičeriko. Dodamo še dve žlici olja in temeljito premešamo. Pečemo od 30 do 40 minut na 200 °C. Zelje drobno nasekljamo, korenje naribamo. Iz majoneze, gorčice, balzamičnega kisa in limetinega soka napravimo polivko, ki jo nato zmešamo z zeljem in korenjem. Tortilje popečemo v predhodno segreti ponvi, in sicer približno minuto na vsaki strani. V vsako tortiljo nadevamo najprej pečeno cvetačo in čičeriko, nato dodamo še osvežilno zeljno solato in prepognemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×