fbpx
Domov Zdravje & prehrana Okusni tacosi s cvetačo in čičeriko

Okusni tacosi s cvetačo in čičeriko

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Če vam zamnjkuje idej, kaj pripraviti za kosilo, si pripravite okusne tacose s cvetačo in čičeriko, ki ju boste predhodno spekli v pečici. Priprava te jedi ni zahtevna, rezultat pa je pravo kulinarično doživetje. Jed je primerna za kosilo ali večerjo, zaradi svoje priročnosti pa jo lahko postrežete tudi kot prigrizek ob kozarcu piva. Tacosi so tradicionalna mehiška jed, gre pa za prepognjene in nadevane koruzne ali pšenične tortilje.

Okusni tacosi s cvetačo in čičeriko

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 8 manjših tortilj,
  • srednje veliko glavo cvetače,
  • pločevinko čičerike,
  • žličko kumine v prahu,
  • žličko sladke rdeče paprike,
  • pol žličke čilija v prahu,
  • žličko česna v prahu,
  • žličko čebule v prahu,
  • žličko kokosovega ali rjavega sladkorja,
  • 1/4 žličke zmletega črnega popra,
  • 250 g rdečega zelja,
  • 2 večja korenčka,
  • 3 žlice majoneze,
  • žlico gorčice,
  • pol žlice balzamičnega kisa,
  • sok ene limete,
  • oljčno olje.

Cvetačo operemo in razdelimo na manjše dele, nato jo damo v večjo posodo skupaj z odcejeno in oprano čičeriko. Kumino, rdečo papriko, čili, česen, čebulo, sladkor in poper dobro zmešamo, nato pa mešanico stresemo na cvetačo in čičeriko. Dodamo še dve žlici olja in temeljito premešamo. Pečemo od 30 do 40 minut na 200 °C. Zelje drobno nasekljamo, korenje naribamo. Iz majoneze, gorčice, balzamičnega kisa in limetinega soka napravimo polivko, ki jo nato zmešamo z zeljem in korenjem. Tortilje popečemo v predhodno segreti ponvi, in sicer približno minuto na vsaki strani. V vsako tortiljo nadevamo najprej pečeno cvetačo in čičeriko, nato dodamo še osvežilno zeljno solato in prepognemo.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×