Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeOkolju najbolj škoduje govedina

Okolju najbolj škoduje govedina

MORDA VAS ZANIMA

Rezultati nove študije kažejo, da ima med vsemi proizvodi živalskega izvora, ki jih uživajo ljudje, največji negativni vpliv na okolje govedina. Za proizvodnjo govedine je namreč potrebnih 11-krat več vode in 6-krat več dušikovega gnojila kot za druge proizvode živalskega izvora.

- Oglas -

Po navedbah študije, objavljene v zborniku ameriške nacionalne akademije za znanost (National Academy of Sciences), govedina še vedno proizvaja več toplogrednih plinov kot ostali živalski proizvodi. Čeprav do okolja niso najbolj prijazni niti svinjina, perutnina, mlečni izdelki in jajca, je za proizvodnjo govejih živalskih izdelkov še vedno potrebnih največ virov, ki onesnažujejo tako naravo kot ozračje.

Govedoreja

Poseganje v okolje

Avtorji raziskave so prišli do presenetljivih zaključkov, da se 40 odstotkov vseh zemljišč v Združenih državah Amerike uporablja za pridelavo živalskih proizvodov. Kmetijska zemljišča se uporabljajo predvsem za pašo živine in gojenje krmnih posevkov za živali, ki sčasoma tudi same postanejo hrana. Strokovnjaki so prepričani, da bi pašna zemljišča lahko prinesla druge ekološke koristi, če jih ne bi izkoriščali za pašo, zlasti bi pripomogla h krepitvi biotske raznovrstnosti in ustvarjanju divjih habitatov.

Raziskovalci zato želijo ozaveščati ljudi in jih spodbuditi k manjši porabi živalskih produktov, še posebej v prehranske namene. Ker so ugotovili, da vse meso nima enakega negativnega vpliva na okolje, pozivajo tako ljudi kot nacionalne vlade, naj spremenijo navade, kmetijsko tehnologijo in prakse izvajanja dela.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×