Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaOdstranite skrite strupe iz svojega doma!

Odstranite skrite strupe iz svojega doma!

MORDA VAS ZANIMA

Večinoma se niti ne zavedamo, kako pogosto smo pravzaprav v stiku s strupenimi snovmi. Strupi so postali del našega vsakdana, na katerega mnogokrat ne moremo vplivati. Kljub temu pa obstajajo načini, da zmanjšate izpostavljenost različnim nevarnim snovem in s tem tveganje za nastanek bolezni. To boste seveda najlažje storili doma. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako to doseči. Že nekatere zelo enostavne spremembe lahko zaščitijo vaše zdravje in zdravje vaših najdražjih.

Poceni in učinkovita rešitev za čistejši zrak so rastline, zato naj jih bo v vašem domu čim več.
Poceni in učinkovita rešitev za čistejši zrak so rastline, zato naj jih bo v vašem domu čim več.

Napolnite stanovanje z zelenimi rastlinami

- Oglas -

Poceni in učinkovita rešitev za čistejši zrak so rastline, zato naj jih bo v vašem domu čim več. Ne le, da bo to poskrbelo za večje količine kisika v zraku, ampak so lahko rastline koristne tudi za filtriranje potencialnih alergenov (denimo formaldehida in hlapljivih organskih spojin, kot je benzen). Še posebej dobra izbira so čopaste zelenčice, sobna praprot, aloe vera in taščin jezik.

Zamenjajte plastično posodo in kozarce

Ogromno strupov lahko zaužijemo s hrano in pijačo, pri čemer ni pomembna samo kvaliteta živil, ampak morate paziti tudi na posodo, v kateri postrežete posamezne jedi oziroma napitke. Že kar nekaj časa se govori o tem, da plastična posoda ni najboljša izbira, saj lahko njena uporaba povzroči sproščanje strupenih kemikalij v hrano in pijačo. Izjema je plastika, ki ne vsebuje BPA-ja (prepoznate jo s pomočjo posebnih oznak). Kuhinjske pripomočke iz plastike pa lahko zamenjate tudi za steklene ali pa za izdelke iz nerjavečega jekla.

Uporabljajte vodne filtre

Morda se zdi voda iz pipe na videz neoporečna, a prav lahko se zgodi, da se v njej znajdejo različne snovi, ki lahko slej ali prej ogrozijo vaše zdravje. Voda v Sloveniji je sicer relativno čista, čeprav lahko prihaja do določenih odstopanj v posameznih predelih oziroma v različnih obdobjih leta. Previdnost je tako vsekakor smiselna. Na voljo imate različne možnosti za filtriranje vode, ki se razlikujejo tudi glede na ceno. Osnovni pripomočki za filtriranje niso tako dragi, kot si morda predstavljate. Še posebej, če pomislite, da zdravju pravzaprav težko določimo ceno. Pri nameščanju filtrov ne smete pozabiti na kopalnico, saj lahko že med tuširanjem v telo vnesemo številne strupene snovi.

Znebite se teflonskih ponev

Neoprijemljiva površina ponve je lahko zelo praktična pri pripravi številnih jedi. Vendar se morate vprašati, ali ste na ta račun res pripravljeni tvegati zdravje. Tovrstna posoda namreč začne pri segrevanju oziroma ob visokih temperaturah oddajati strupene snovi, ki prehajajo v vašo hrano. Dolgoletna uporaba ponev iz teflona lahko pusti resne posledice na vašem zdravju, zato jih čim prej zamenjajte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×