0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovOdprite vrata do božanskega partnerstva

Odprite vrata do božanskega partnerstva

Vsi si želimo dobre partnerske odnose. Odnose, ki vsebujejo pravo mero ljubezni, spoštovanja, igrivosti, hvaležnosti, sprejemanja in zaupanja. Pa je vse to sploh mogoče? Je odnose, ki so se z leti ohladili mogoče tudi popraviti? Odgovore nam razkriva Jelena Dimitrijević, ki je že mnogim pomagala spremeniti življenje in odnose.

Najbolj vas poznamo kot strokovnjakinjo z izredno obširnim znanjem na področju zdravja in prehrane, kjer združujete holistične pristope in različne tradicionalne vede. Kako to, da ste se lotili tudi področja partnerskih odnosov?

Marsikdo misli, da je partnerski odnos le odnos z drugo osebo, ampak se vse začne z odnosom do samega sebe. Kot ste omenili, pri svojem delu uporabljam holistični pristop in tradicionalna znanja v kombinaciji s sodobnimi pristopi, kot pomoč posameznikom do boljšega zdravja in počutja, ampak nikoli ni poudarek le na telesnem zdravju. Zlasti naše misli, prepričanja, nepredelana in neizražena čustva močno vplivajo na naše celotno bitje. V svoji praksi opažam, da je veliko težav v odnosih. Iz tega razloga sva se s partnerjem odločila, da združiva znanja in izkušnje, ter ponudiva program, ki poglobljeno obravnava človeka kot celoto, kjer se razvijajo samoljubezen, samospoštovanje, samoopolnomočenje in avtentičnost, ki so osnova za čarobnost in lahkotnost življenja, ter psihofizično zdravje. Če to dosežemo, so tudi naši odnosi izpolnjujoči, ljubeči in radostni.

Katere so najpogostejše težave parov, ki se obračajo na vas?

Predvsem občutek, da niso sprejeti, videni, slišani, razumljeni. Iz tega nastajajo različni konflikti, ki se kažejo kot nezadovoljstvo, bežanje v delo ali kakšne druge aktivnosti pri čem se lahko pojavijo frustracija, jeza, žalost, zamerljivost, obup, brezvoljnost …, ki pogosto peljejo v še bolj konfliktne situacije, čustveno odtujenost, nezvestobo in težave v spolnosti. Poleg tega pa se problemi začnejo odražati tudi na fizični ravni, kar je le odraz tega, kar se nam dogaja na subtilnejših ravneh. Težava je tudi v tem, da marsikdaj ne govorimo isti jezik ljubezni in se zaradi tega še težje razumemo in sprejemamo.

V letošnjem letu ste skupaj s svojim partnerjem začeli tudi z vodenimi delavnicami za bolj kakovostno partnerstvo.

Tako je. Začelo se je na hrvaškem otoku Ižu, ki je znan po različnih duhovnih počitnicah, kjer si resnično vzamemo čas zase, regeneracijo in se zavestno odločamo za življenjske premike. Odzivi so bili zelo pozitivni. Fascinantno je bilo opazovati, kako se posamezniki spreminjajo v le nekaj dnevih. Od popolne zadržanosti, nepovezanosti z lastnim telesom in svojimi čustvi, v medsebojnem nerazumevanju in obtoževanju, do sijočih in zadovoljnih bitij, ki si končno upajo biti to, kar so. Z otroško razigranostjo in odprtega srca so si dovolili stopiti v neznano, se premakniti iz cone udobja, in krasno je bilo opazovati to lahkotnost in lepoto, ki je že ves čas bila v njih samih in so ji dovolili priti na plano. Zaradi tega sva se tudi odločila nadaljevati zgodbo v Sloveniji, saj so ljudje lačni partnerskih odnosov brez drame in željni harmonije, miru, povezanosti in resnične ljubezeni.

Ali je vsak odnos mogoče izboljšati, spremeniti, nadgraditi?

V bistvu gre za iskrenost, sočutno komunikacijo, hvaležnost, notranjo modrost, ljubezen, samoodkrivanje … Ko spremenimo pogled nase in svet okrog sebe, svojo percepcijo, ko začnemo opuščati svoja stara prepričanja in navezanosti, se naučimo poslušanja in samoizražanja, se soočimo z lastnimi škodljivimi programi in jih zavestno transformiramo, se samodejno začne spreminjati tudi vsak odnos, ki ga imamo z drugimi (partnerski, s sodelavci, prijatelji, sorodniki …). V praksi to pomeni, da se bodo nekateri odnosi izboljšali, poglobili in nadgradili, nekateri pa se bodo zaključili na zrel in ljubeč način.

So lahko zamere med dvema osebama tako globoke, da jih ni več možno premostiti?

Vse je odvisno od posameznika in njegove sposobnosti delovanja na drugačen način. Ko se nam odprejo nova spoznanja in smo pripravljeni iti onkraj ega, se lahko marsikaj spremeni. Naenkrat se začnejo rušiti vsi konstrukti, ki jih je ustvaril um in partnerja potem začneta ustvarjati eno popolnoma novo zgodbo. Seveda to je mogoče le, če sta oba pripravljena sprejeti odgovornost zase, in če sta odprta za novo doživljanje sebe in svojega odnosa do drugega. A tudi če tega ni, je za posameznika, ki je zrel za tovrstno odpiranje in sprejemanje, to pot do osvoboditve, saj lahko gre iz travmatičnega odnosa brez zamer.

Kateri so tisti prvi znaki, ko bi moral vsaj enemu od partnerjev zazvoniti alarm, da v odnosu nekaj ni v redu?

Partner je vedno naše ogledalo in pokazatelj, kaj se v nas samih dogaja, kje imamo določene težave, podzavestne vzorce, travme … Nikakor pa ni zaželeno, da trpimo in prenašamo škodljiv odnos (to se po navadi zgodi, ko imamo močan vzorec žrtve), v katerem ni ljubezni, sprejemanja in podpore. Menim, da se je vsekakor potrebno zamisliti v kolikor v odnosu zaznavamo nenehno kritiziranje in nesprejemanje tega, kar partner počne, če je prisotno nezadovoljstvo, če želimo, da se nam partner vedno prilagaja ali mi njemu, če so prisotne zamere, če ni sočutne komunikacije in se pogosto kregamo, umikamo in ne kažemo svojih pravih čustev, nas je strah, da ne bomo sprejeti, če se razgalimo, če partner zaničuje naša čustva, če ne počnemo nič skupaj in nimamo skupnih načrtov, če je prisotno nezaupanje, če si ne vzamemo čas en za drugega, če ne čutimo privlačnosti, če nam je partner ali mi njemu v breme, še posebaj pa, če je prisotno kakršnokoli nasilje …

Ali Slovenci pogosto poskušamo skriti ali zamaskirati partnerske težave?

Družba, v kateri je poudarjen moški princip, nas sili v lažno predstavo o moči in uspehu, kjer ni dovoljeno kazati svojih “slabosti” in ranljivosti. Vedno se je treba prikazati v najboljši luči, biti popoln in ohranjati iluzijo sreče in zadovoljstva. To posebej vidimo skozi oči socialnih omrežij. Zaradi tega se največ nasilja dogaja za zaprtimi vrati. Vse frustracije in težave nosimo domov, kjer se le-te začnejo sproščati. Tudi, če ni fizičnega nasilja, je  prisotno psihično nasilje. Zaradi ujetosti v lastne programe velikokrat ne vidimo, kaj se dogaja in se sprijaznimo z obstoječim, čeprav nas takšen odnos uničuje. Skrivanje in maskiranje težav je postala nasa stalnica. Navkljub temu pa je vedno več posameznikov, ki želijo izstopiti iz tega začaranega kroga in si sneti masko, ter se soočiti s samim seboj, in s partnerjem Simonom sva zelo vesela, ko se to zgodi.

Vsi si želimo prijetne, ljubeče, navdihujoče, igrive, čarobne odnose polne občudovanja, hvaležnosti, sprejetosti, zadovoljstva, pristnosti, spoštovanja in zaupanja. In ravno tega se lahko ljudje naučijo na vaših delavnicah.

Vse našteto pride kot rezultat samoljubezni. Skozi izkustvene vaje uvidijo, da je na prvem mestu skrb zase. Naučijo se opazovati sebe, svoje resnične potrebe, sproščati čustvene napetosti, se svobodno izražati in postavljati jasne in zdrave meje, živeti avtentično, negovati vsa svoja telesa, in doživljati polnost vsakdanjega življenja. Z nekaj najine usmeritve in pomoči ter po uvajanju določenih orodij odkrivajo to, kar je bilo ves čas prisotno. Po delavnici (izkustvenem doživetju) se odprejo vrata do božanskega partnerstva s seboj in posledično tudi z drugimi.

Moški in ženska imata vsak svoj princip delovanja. Je tudi v tem skrivnost dobrega odnosa, da spoštujemo naravno delovanje vsakega spola in ga ne poskušamo spreminjati?

Harmonija med moškim in ženskim principom je ključ do čudovitih odnosov, v katerih se počutimo prijetno in izpolnjujoče. Obe vlogi sta danes izkrivljeni. Moški mislijo, da sprejemajo odločitve in da imajo moč, a so večinoma nemočni. So zasužnjeni in niso svobodni, sledijo navodilom, uklanjajo se ženskam, ugajajo, niso resnična avtoriteta, ne povezujejo se s svojo notranjo modrostjo, delajo za svoje sebične cilje in ne za dobrobit skupnosti. Naloga moškega je, da vidi daleč, da ima ideje, cilje, jasnost, postavljenost, da varuje, da s svojim zgledom vodi in kreira. Ženske danes prevzemajo moške vloge in ravnajo na moški način, izgubljajo sebe, svojo intuicijo, nežnost, mehkobo, lepoto, modrost, sposobnost, da harmonizirajo vse okrog sebe, da širijo ljubezen, razumevanje, sodelovanje, kar so vrednote ženskega principa. Iz tega razloga prihaja do različnih težav ne samo v partnerskem odnosu, ampak tudi v celotni družbi. Oba principa sta enakovredna in oba sta sestavni del nas samih, a praviloma je en princip vedno bolj dominanten kot drugi. Tega, ki je za nas bolj naraven, je treba negovati in izkoristiti vse njegove potenciale. Poleg tega nam bo razumevanje moškega in ženskega principa omogočilo boljše medsebojno razumevanje, ki je ključ do sprejemanja in brezpogojne ljubezni.

Tudi, če svoj odnos smatramo za dober, ga je vseeno potrebno negovati in razvijati?

Tako je. In to na dnevni ravni. Ko se “razgradi ego” in nismo več v potrebi, da napadamo in se branimo, ampak takoj, ko se pojavi določen čustveni odziv, razrešimo zadevo, se nič več ne kopiči, razvijajo se občutki sprejetosti, zaupanja, ljubljenosti, odpuščanja, spoštovanja, ustvarja se prostor, kjer se lahko razgalimo, smo ranljivi in tako skupaj s partnerjem odkrivamo in predelujemo poškodovane dele sebe in dovolimo, da se popolnost božanskosti izrazi. V zdravem in ljubečem partnerskem odnosu ni drame. Že tako čaroben odnos pa lahko še začinimo z različnimi intimnimi obredi, uživamo v skupnih dogodivščinah, znova osvajamo en drugega in se veselimo novih izkušenj in doživetij.


Vabljeni na izkustveno delavnico, ki odpira vrata do božanskega partnerstva!

boj ali zabava

🔥🔥🔥 TRI DNEVNO IZKUSTVENO DOŽIVETJE 🔥🔥🔥

Velikokrat slišiva, da bi posameznik želel priti na izkustveno doživetje božanskega partnerstva, ampak misli, da ta izkušnja ni zanj, ker ni v intimnem partnerskem odnosu.

Kaj pa partnerstvo s samim seboj? Tam se vse začne. Vsak odnos, ki ga bomo imeli v življenju: partnerski, družinski, poslovni, prijateljski … se najprej začne pri nas samih. Če nismo v ljubečem, negovalnem in avtentičnem odnosu s seboj, ne moremo biti v zdravem, sočutnem in ljubečem odnosu z drugimi.

Zdaj je jasno, da izkustvena delavnica božanskega partnerstva ni namenjena le parom, temveč tudi vsem posameznikom, ki se zavedajo pomembnosti samoljubezni v njeni najbolj čisti, božanski obliki.
Vsi si želimo prijetne, ljubeče, navdihujoče, igrive, čarobne odnose, polne občudovanja, hvaležnosti, sprejetosti, zadovoljstva, pristnosti, spoštovanja in zaupanja

Čas je, da začnemo živeti svojo božanskost na zemlji. Vabiva vas v izkušnjo, ki bo resnično pomagala spremeniti vaše življenje in odnose in vas vodila do mavričnosti življenja.

Izkustveno doživetje je za vse, ki:

 • želite bolj igriv, lahkoten, poln in ljubeč partnerski odnos s seboj in drugimi
 • iščete svojo avtentičnost in resnično svobodo v življenju
 • želite imeti božansko in sveto spolnost, ki nas osvobaja, zdravi, polni in odpira za življenjske kreacije
 • se želite soočati z lastnimi čustvi in podzavestnimi programi in jih transformirati
 • vas zanima globlji uvid in celosten pogled na partnerski odnos
 • želite okrepiti zdravje svojega fizičnega telesa

Kaj boste spoznali?

 • Kako se avtentično izražati in živeti svobodno
 • Kako deliti in sproščati svoja resnična čustva ter notranja doživljanja
 • Kako postaviti zdrave meje in jasno komunicirati
 • Kaj pomeni božanska spolnost in kako jo prakticirati
 • Kako negovati in krepiti svoje telo, božanski tempelj duše
 • Kako doseči čarobnost, dopolnjevanje, povezovanje in skupni razvoj v partnerskem odnosu
 • Kaj pomenita moški in ženski princip in kako delujeta
 • Kako pridobiti, ohranjati in uporabljati energijo za boljše zdravje, počutje, uspehe, kreacije, odnose …

PROGRAM

Program je namenjen odraslim posameznikom, kot tudi parom.

 • 2 x Jutranja vadba joge plesa
 • 2 x polni penzion s polnovredno rastlinsko prehrano
 • Sadne malice in čarobni napitki
 • Vodeno izkustveno doživetje

Petek od 18 do 21 h
Sobota od 9 do 13 h in od 15 h do 19 h
Nedelja od 9 do 13 h in od 15 do 17 h

TERMINI
Če začutite, da je najino povabilo to, kar iščete na svoji samoraziskovalni poti, lahko izbirate med naslednjimi termini:
od 17. do 19. 2. 2023
od 24. do 26. 3. 2023
od 7. do 9. 4. 2023
od 26. do 28. 5. 2023

NAMESTITEV

Tešnak je domačija v objemu narave, ki ponuja čudovite apartmaje in sobe, obnovljene v rustikalnem slogu, kjer se boste počutili udobno, varno in kot doma. Samo bivanje na domačiji je izkušnja zase, saj se za zidovi več kot 200 let stare hiše, ki so jo srčni domačini sestavljali in prenavljali 15 let ter iz nje ustvarili pravljično zgodbo, skriva mozaik slovenske zgodovine s sodobnim pridihom. Obdani z naravo, stran od vsakodnevnega vrveža in skrbi, boste z lahkoto našli mir in lepoto ter se radovedno podali v nepozabno izkušnjo. Domačija Tešnak je tudi prejemnica zelenega ključa, mednarodno priznane nagrade, ki predstavlja odličnost na področju zelenega turizma, okoljevarstva in trajnostnega delovanja.

PREHRANA

Zdrava prehrana je osnova za naš fizični obstoj in vitalnost, kar nam omogoča, da se soočamo z večjimi življenjskimi doživetji. Kakšno hrano vnašamo v svoje telo, na kakšen način jo uživamo, kako pripravljamo obroke, kakšen energijski odtis ima hrana, ki jo uživamo … so pomembni dejavniki zdravega in vitalnega telesa. Iz tega razloga bo hrana, ki jo boste preizkušali, živa, ekološka, polnovredna, pravilno kombinirana, enostavna, prilagojena letnemu času in vsem došam (po ajurvedi) ter začinjena z ljubeznijo. Ne samo, da boste uživali v prvinskih okusih, sproti se boste učili kako nahraniti svoje telo, tako da ustvarite pogoje za njegovo optimalno delovanje.

Lokacija: Domačija Tešnak https://homestead-tesnak.com/  

CENA (doživetje, prenočišče, polni penzion): 

🔥 298 € – super early bird

🔥 326 € – early bird

👌  348 € – redna cena

UDELEŽBA/PRIJAVA

Število mest je omejeno na 18 udeležencev po posameznem izkustvenem doživetju in si ga zagotovite s plačilom akontacije v vrednosti:

🤸 𝟏𝟔𝟖(super early bird do 𝟗. 𝟏. 𝟐𝟎𝟐𝟑)

🤸 𝟏𝟗𝟔 (early bird do 𝟑𝟎. 𝟏. 𝟐𝟎𝟐𝟑) in

🤸 𝟐𝟏𝟖 za kasnejše prijave

Akontacija za rezervacijo mesta se ne vrača. V primeru odpovedi vsaj 3 tedne pred pričetkom doživetja lahko akontacijo izkoristite za drug dogodek. V nasprotnem primeru akontacija zapade v celoti.

Preostali znesek (prenočišče s polnim penzionom v vrednosti 𝟏𝟑𝟎 ) ter turistično takso v višini 𝟒 boste poravnali v gotovini ob prihodu na lokacijo.

Dodatne informacije na:
[email protected]

PRIJAVNICA (obvezno izpolni)

Po izpolnitvi prijavnice boste prejeli navodila za plačilo akontacije.

IZKUSTVENO DOŽIVETJE VODITA

Jelena Dimitrijević in Simon Vučer

332 Jelena in Simon foto Janez Marolt 2

Jelena je profesorica geografije, certificirana nutricionistka, holistična svetovalka za zdrav način življenja, intuitivna terapevtka in učiteljica joge plesa, s širokim naborom znanj s področja nutricionizma, ajurvede, TKM in naturopatije. Več kot deset let se uspešno ukvarja z izobraževanjem posameznikov, skupin in podjetij o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja in jim s tem pomaga na njihovi poti do optimalnega zdravja in dobrega počutja. Skozi osebne izkušnje, jasnočutnost in duhovno empatijo pomaga drugim do globljega samospoznanja, opolnomočenja in transformacije podzavestnih programov. V božansko ljubečem in avtentičnem partnerskem odnosu odkriva polnost in lepoto življenja, ki ji tudi pomaga pri samoraziskovanju in ustvarjalnosti.

Simon je magister pravnih znanosti, plesalec, oče in partner, ki se je odločil za pot samoraziskovanja preko spolnosti in avtentičnega čustvenega izražanja, ter uspešno zaključil obe izkustveni stopnji Mednarodne šole tempeljskih umetnosti. Posameznikom omogoča samoodkrivanje in čustveno osvobajanje s pomočjo masaže božanskega templja. Spodbuja tudi moško odličnost z aktivnostjo v projektu Moških skupin. Z odločitvijo, za izkušanje neznanega in sledenje notranjemu vodstvu, si je dal možnost za krepitev lastne moči in samoopolnomočenja v smislu prevzemanja odgovornosti zase in za svoje delovanje ter zaživel bolj polno in svobodno življenje, v katerem je tudi ustvaril svoje božansko partnerstvo.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -