0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOdpravite težave z zelo suho kožo z uporabo povsem naravnih sestavin

Odpravite težave z zelo suho kožo z uporabo povsem naravnih sestavin

MORDA VAS ZANIMA

Nega suhe kože je lahko izredno zahtevna. Mnogi težko najdejo izdelek, ki bi zares ustrezal njihovi koži ter preprečil luščenje, srbečico in pordelost. Morda pa morate vsaj za krajši čas opustiti iskanje popolnega kozmetičnega izdelka za nego suho kože v drogeriji in poskusiti s sestavinami, ki jih imate najverjetneje že doma. Katere so torej najboljše naravne sestavine za nego izredno suhe kože?

- Oglas -

Nega kože

Aloe vera

Odlična izbira za tiste, ki imate težave s čezmerno suho kožo, je zagotovo aloe vera, ki je veljala pri starih Egipčanih za rastlino nesmrtnosti. Vsebuje ogromno pomembnih vitaminov, mineralov, aminokislin in encimov. Gel aloe vere bo navlažil vašo kožo in jo zmehčal, hkrati pa bo spodbudil tvorbo kolagena, kar bo upočasnilo proces staranja in pripomoglo k povečanju elastičnosti kože. Prav ljudje s pretirano suho kožo imajo običajno največ težav s prezgodnjim pojavljanjem gubic, zato je to lastnost aloe vere, ki je izredno dragocena.

Kokosovo, kakavovo ali karitejevo maslo

Za ljudi z zelo mastno kožo uporaba naravnega masla ni najboljša izbira, saj lahko postane koža tako še bolj mastna. Povsem nasprotno pa velja za tiste z izredno suho kožo. Pogosto se v takšnih primerih izkaže, da so povsem osnovna masla, kot so karitejevo maslo, kokosovo ali kakavovo, brez kakršnih koli dodatkov mnogo boljša izbira od dragih krem. Preizkusite našteta masla in ugotovite, katero najbolj ustreza vaši koži.

- Oglas -

Avokadova maska

Pri suhi koži je izjemno pomembno tudi to, da ji nekajkrat tedensko privoščite hranilno in vlažilno masko. Seveda lahko tudi v tem primeru masko pripravite kar sami. Vse, kar potrebujete, je zrel avokado, ki ga najprej pretlačite, nato pa ga nanesite na obraz za vsaj 15 minut. Po potrebi lahko pretlačenemu avokadu dodate še malce vode, da bo nanos lažji. Če želite izdelek, ki bo nadomestil vašo trenutno kremo, pa si lahko pomagate z avokadovim oljem.

Ognjič

Ognjič je znan po izjemno pomirjajočem vplivu na kožo. Poskrbi za ublažitev vnetij in pospeši celjenje kože. Hkrati preprečuje, da bi bila vaša koža pretirano suha, številni antioksidanti, ki jih najdemo v ognjiču, pa zavirajo proces staranja. Ognjič je med drugim izvrsten tudi za odpravo suhe kože na petah.

Dodatni napotki za nego zelo suhe kože

Imejte v mislih, da se nega kože vedno začne od znotraj. Če je vaša koža nadpovprečno suha, je še toliko pomembneje, da čez dan popijete veliko vode. Svetujemo tudi, da upoštevate t. i. 3-minutno pravilo. Za kaj gre? Po vsakem prhanju na kožo najkasneje v roku 3 minut nanesite kakovosten vlažilni izdelek. Vlaženje kože je namreč takrat najučinkovitejše, saj s tem preprečimo izgubo vode. Pri zelo hudih težavah s suho kožo je smiselno razmisliti tudi o nakupu vlažilnika zraka. Pretirano suh zrak namreč pogosto močno poslabša tovrstne težave. Poleg vsega naštetega pa pazite tudi na to, da ne boste uporabljali zelo agresivnih mil in podobnih izdelkov, saj ti običajno močno izsušijo kožo.

.

NAJNOVEJŠE