Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaOcvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo

Ocvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo

MORDA VAS ZANIMA

Ocvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo so odlična sladica za zimske dni, še posebej, če vam je ostalo še kaj jabolk iz ozimnice, si lahko takole posladkamo dneve. Mi smo jo še malo “poveganili”, da si jo lahko pripravi čim več bralcev.

- Oglas -

SESTAVINE

Za jabolčne obročke:

  • 150 ml (rastlinskega) mleka, segretega na sobno temperaturo
  • 90 g večnamenske moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 1 vrečica vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 3 večja kisla jabolka
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • cimetov sladkor

Za vaniljevo kremo:

  • 1 vaniljev strok
  • 500 ml (rastlinske) sladke smetane
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica koruznega škroba
  • ščepec kurkume

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Zmešajte mleko, presejano moko, pecilni prašek, vaniljev sladkor in rum, da dobite homogeno maso.
  2. Jabolka olupite in izrežite sredico, nato pa jih narežite na debelejše obročke. Obročke pomočite v maso in jih takoj ocvrite v zadostni količini vročega olja. Cvrite tako dolgo, da postaneta obe strani obročkov zlato rjave barve. Ocvrte obročke polagajte na papirnate prtičke, da odstranite presežek olja.
  3. Vaniljev strok prerežite po dolžini in izdolbite zrna. Tako strok kot zrna stresite v lonec skupaj s sladko smetano. Dodajte sladkor in počasi segrevajte, medtem pa vseskozi mešajte. Ko začne smetana vreti, lonec nemudoma odstranite s štedilnika in počakajte 5 minut, da se smetana prepoji z vaniljevo aromo. Nato odstranite vaniljev strok.
  4. Smetani med ponovnim segrevanjem in konstantnim mešanjem počasi dodajajte koruzni škrob, da dobite gosto kremo (pri tem pazite, da mešanica ne zavre). Za barvo lahko dodate še ščepec kurkume. Ko se krema zgosti, jo odstranite s štedilnika in jo postrezite poleg ocvrtih jabolčnih obročkov, ki jih lahko po želji posipate s cimetovim sladkorjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×