Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaOcvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo

Ocvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo

MORDA VAS ZANIMA

Ocvrti jabolčni obročki z vaniljevo kremo so odlična sladica za zimske dni, še posebej, če vam je ostalo še kaj jabolk iz ozimnice, si lahko takole posladkamo dneve. Mi smo jo še malo “poveganili”, da si jo lahko pripravi čim več bralcev.

- Oglas -

SESTAVINE

Za jabolčne obročke:

  • 150 ml (rastlinskega) mleka, segretega na sobno temperaturo
  • 90 g večnamenske moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 1 vrečica vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 3 večja kisla jabolka
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • cimetov sladkor

Za vaniljevo kremo:

  • 1 vaniljev strok
  • 500 ml (rastlinske) sladke smetane
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica koruznega škroba
  • ščepec kurkume

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Zmešajte mleko, presejano moko, pecilni prašek, vaniljev sladkor in rum, da dobite homogeno maso.
  2. Jabolka olupite in izrežite sredico, nato pa jih narežite na debelejše obročke. Obročke pomočite v maso in jih takoj ocvrite v zadostni količini vročega olja. Cvrite tako dolgo, da postaneta obe strani obročkov zlato rjave barve. Ocvrte obročke polagajte na papirnate prtičke, da odstranite presežek olja.
  3. Vaniljev strok prerežite po dolžini in izdolbite zrna. Tako strok kot zrna stresite v lonec skupaj s sladko smetano. Dodajte sladkor in počasi segrevajte, medtem pa vseskozi mešajte. Ko začne smetana vreti, lonec nemudoma odstranite s štedilnika in počakajte 5 minut, da se smetana prepoji z vaniljevo aromo. Nato odstranite vaniljev strok.
  4. Smetani med ponovnim segrevanjem in konstantnim mešanjem počasi dodajajte koruzni škrob, da dobite gosto kremo (pri tem pazite, da mešanica ne zavre). Za barvo lahko dodate še ščepec kurkume. Ko se krema zgosti, jo odstranite s štedilnika in jo postrezite poleg ocvrtih jabolčnih obročkov, ki jih lahko po želji posipate s cimetovim sladkorjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×