0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOčistite pljuča s pravimi živili

Očistite pljuča s pravimi živili

MORDA VAS ZANIMA

Vsi se zavedamo, da je kajenje več kot škodljivo za zdravje ter, da lahko pripelje tudi do smrtnih posledic (rak na pljučih, ipd.). Najbolj učinkovito »čistilo« za ohranjanje zdravih pljuč brez nikotinskih oblog bi torej bilo prenehanje s kajenjem. Če ste slednje že storili – pohvalno! V kolikor pa se še vedno borite z željo po dozi nikotina in katrana, pa poskusite svoja pljuča nekoliko »negovati« z nekaterimi živili. Čarobne formule, ki bi izbrisala vse nikotinske sledi v pljučnih krilih sicer ni a določena živila lahko vsaj nekoliko pripomorejo k temu. Katera?

- Oglas -

pljuča

Koruza

Je živilo, ki vsebuje beta kriptoksantin za katerega nekatere raziskave kažejo, da lahko pomaga pri preprečevanju nastanka pljučnega raka, saj je močan antioksidant. Za večji učinek uživajte čim bolj svežo koruzo.

Brazilski oreščki

Ker vsebujejo veliko selena – močnega antioksidanta, so več kot priporočljivi za uživanje. Ne le, da so slastni marveč tudi zdravilni in koristni za celoten organizem.

- Oglas -

Pomaranče

Te vsebujejo veliko kriptosanktina, ki ima preventivni učinek pred pljučnim rakom.

Čebula

Je eno izmed najbolj učinkovitih »čistil« za pljuča. Čebula namreč preprečuje nastanek in razvoj številnih bolezni – vključno s pljučnimi okužbami. Preprečuje tudi nastanek pljučnega raka in v primeru že aktualnega rakavega obolenja preprečuje rast in razvoj novih rakavih celic.

Ingver

Kot naravni antibiotik pomaga ingver pri obrambi pred malignimi boleznimi. Tako je močan spodbujevalnik za izločanje toksinov iz pljuč. Lahko ga uživamo v obliki čaja prav tako pa ga lahko zaužijemo v surovi obliki oziroma tako, da ga vključimo k drugim jedem. Preberite si tudi članek o ingverju.

Kopriva

Je rastlina, ki vsebuje veliko železa in hkrati zelo koristna kot sredstvo za razkuževanje pljuč. Najbolj učinkovita je, če jo uživamo v obliki čaja. Več o koprivi najdete tukaj.

.

NAJNOVEJŠE