Očistite pljuča s pravimi živili

  Vsi se zavedamo, da je kajenje več kot škodljivo za zdravje ter, da lahko pripelje tudi do smrtnih posledic (rak na pljučih, ipd.). Najbolj učinkovito »čistilo« za ohranjanje zdravih pljuč brez nikotinskih oblog bi torej bilo prenehanje s kajenjem. Če ste slednje že storili – pohvalno! V kolikor pa se še vedno borite z željo po dozi nikotina in katrana, pa poskusite svoja pljuča nekoliko »negovati« z nekaterimi živili. Čarobne formule, ki bi izbrisala vse nikotinske sledi v pljučnih krilih sicer ni a določena živila lahko vsaj nekoliko pripomorejo k temu. Katera?

  pljuča

  Koruza

  Je živilo, ki vsebuje beta kriptoksantin za katerega nekatere raziskave kažejo, da lahko pomaga pri preprečevanju nastanka pljučnega raka, saj je močan antioksidant. Za večji učinek uživajte čim bolj svežo koruzo.

  Brazilski oreščki

  Ker vsebujejo veliko selena – močnega antioksidanta, so več kot priporočljivi za uživanje. Ne le, da so slastni marveč tudi zdravilni in koristni za celoten organizem.

  Pomaranče

  Te vsebujejo veliko kriptosanktina, ki ima preventivni učinek pred pljučnim rakom.

  Čebula

  Je eno izmed najbolj učinkovitih »čistil« za pljuča. Čebula namreč preprečuje nastanek in razvoj številnih bolezni – vključno s pljučnimi okužbami. Preprečuje tudi nastanek pljučnega raka in v primeru že aktualnega rakavega obolenja preprečuje rast in razvoj novih rakavih celic.

  Ingver

  Kot naravni antibiotik pomaga ingver pri obrambi pred malignimi boleznimi. Tako je močan spodbujevalnik za izločanje toksinov iz pljuč. Lahko ga uživamo v obliki čaja prav tako pa ga lahko zaužijemo v surovi obliki oziroma tako, da ga vključimo k drugim jedem. Preberite si tudi članek o ingverju.

  Kopriva

  Je rastlina, ki vsebuje veliko železa in hkrati zelo koristna kot sredstvo za razkuževanje pljuč. Najbolj učinkovita je, če jo uživamo v obliki čaja. Več o koprivi najdete tukaj.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte