[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNič več neprijetnega vonja pod pazduhami

Nič več neprijetnega vonja pod pazduhami

MORDA VAS ZANIMA

Neprijeten vonj pod pazduhami sicer sam na sebi ni nevaren, vendar gre nedvomno za zelo neprijetno težavo, ki lahko ovira vaše socialno življenje in vpliva na vašo samozavest. Osnova za preprečevanje neprijetnega vonja je seveda ustrezna higiena. Poskrbite za redno tuširanje, obenem pa je dobro, da imate vedno pri sebi vlažilne robčke. Tako boste lahko tudi takrat, ko ste zdoma, poskrbeli za hitro osvežitev.

- Oglas -

Na voljo je sicer ogromno različnih dezodorantov, s katerimi lahko prekrijete neprijeten vonj, vendar pa gre pogosto za izdelke, v katerih je mogoče najti sestavine, ki lahko potencialno ogrozijo vaše zdravje, posebno če jih uporabljate zelo pogosto. Prav zato so precej boljša izbira naravne metode. Ne le da so praviloma bolj zdrave, ampak je njihova prednost tudi ta, da neprijeten vonj nevtralizirajo, medtem ko ga dezodoranti le prekrijejo.

Dobro je vedeti …

Naš znoj nima vonja. Čeprav za neprijeten vonj pod pazduhami običajno krivimo znojenje, so v resnici krive bakterije. Dlje ko čakamo, več bakterij se namnoži, posledično pa postaja naš telesni vonj vse bolj neprijeten. Prav zato je nujno redno prhanje oziroma umivanje.

Neprijeten vonj pod pazduhami sicer ni nujno povezan samo z neustrezno higieno. Težava, ki se strokovno imenuje bromhidroza, je lahko tudi simptom različnih bolezni, na primer diabetesa ali nepravilnega delovanja ščitnice. Če imate občutek, da ne morete z ničimer odpraviti neprijetnega vonja, ne glede na to, kako pogosto se umivate, je torej vsekakor pametno, da obiščete zdravnika.

Najboljše naravne metode za preprečevanje neprijetnega vonja pod pazduhami

SODA BIKARBONA: Gre za nepogrešljivo sestavino v vsakem gospodinjstvu. Soda bikarbona je izjemno uporabna pri čiščenju, z njo pa si lahko denimo pomagate tudi pri nevtralizaciji neprijetnih vonjav v hladilniku in pri nevtralizaciji neprijetnih vonjav, ki so se zažrle v kuhinjsko desko. Tako ni presenetljivo, da je soda bikarbona tudi ena od najboljših naravnih možnosti za preprečevanje neprijetnega vonja pod pazduhami. Pogosto se uporablja kot ena od glavnih sestavin pri izdelavi naravnih dezodorantov, na primer v kombinaciji s kokosovim oljem, uporabite pa jo lahko tudi samostojno ali pa tako, da jo pred uporabo zmešate s koruznim škrobom. Ne le da nevtralizira neprijeten vonj: soda bikarbona je obenem zelo uspešna pri vpijanju vlage, kar pomeni, da lahko prepreči mokre madeže pod pazduhami.

- Oglas -

JABOLČNI KIS: Učinkovitost jabolčnega kisa je povezana z njegovimi protibakterijskimi učinki. Jabolčni kis lahko torej uniči bakterije, ki so krive za neprijeten vonj pod pazduhami. Za pozitiven učinek je dovolj že zelo majhna količina. Tako ne bo mogoče zaznati vonja kisa. Izdelate lahko preprost naravni dezodorant v razpršilu, in sicer tako, da vodi dodate malce jabolčnega kisa in limoninega soka.

ETERIČNO OLJE ČAJEVCA: Zaradi izrazitega protimikrobnega delovanja, ki vključuje protibakterijsko delovanje, je tudi eterično olje čajevca odlična izbira, če iščete naravno pomoč pri preprečevanju neprijetnega vonja pod pazduhami. Eterično olje morate pred nanosom razredčiti, sicer lahko pretirano razdražite kožo. To lahko na primere naredite tako, da v rožno vodo (hidrolat vrtnice) nakapljate nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Kot osnovo pa lahko uporabite tudi kokosovo olje.

Pomembna je tudi prehrana

Na vonj pod pazduhami vpliva tudi to, kaj jeste in pijete. Izogibajte se močno procesirani hrani, zelo pikantnim jedem, kofeinskim napitkom, alkoholu itn. Po drugi strani je pomembno, da popijete veliko vode ter da uživate veliko svežega sadja in zelenjave, predvsem tistih vrst, ki so naravno bogate z vodo. Težave z neprijetnim vonjem pod pazduhami bodo tako zagotovo precej manj pogoste oziroma manj izrazite.

Preberite tudi: Vraščene dlake: zakaj se pojavijo in kako jih preprečiti?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×