Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNeustrašne ženske se spopadajo z menopavzo s plavanjem v ledeno mrzli vodi

Neustrašne ženske se spopadajo z menopavzo s plavanjem v ledeno mrzli vodi

MORDA VAS ZANIMA

Prehod v menopavzo mnogim ženskam povzroči nemalo težav. Pogosto to pomeni več težav z znojenjem oziroma z vročinskimi oblivi, še posebej ponoči, povečano nevarnost za razpoloženjske motnje (depresija, anksioznost), upad libida ipd. Na srečo obstaja kar nekaj možnosti, kako uspešno ublažiti tovrstne neprijetnosti.

Foto: Facebook
- Oglas -

Nekatere ženske se na primer odločijo za nadomestno hormonsko terapijo, spet druge pa raje poskusijo z zeliščnimi pripravki. Obstajajo pa tudi takšne, ki izberejo nekoliko bolj nekonvencionalne metode. To nedvomno velja za skupino približno 20 Valižank, ki jih je bilo mogoče v zadnjem času opaziti med radoživim plavanjem v morju, katerega temperatura se v tem obdobju spusti tudi do 6 stopinj Celzija. Prav voda, ki bi jo večina verjetno opisala z besedami »ledeno mrzla«, naj bi bila tisto, kar je tem ženskam bistveno olajšalo spopadanje z menopavzo!

Foto: Facebook

Pogum, vztrajnost in trma, ki pa se na koncu obrestujeta!

Pobudnica opisane dejavnosti je bila Alison Owen, ki je z zimskim »protimenopavznim« plavanjem sprva začela sama, vendar njeno početje ni ostalo neopaženo. Že kmalu so z njo navezale stik tudi druge ženske, ki jih je zanimalo, ali bi jim lahko ta precej nenavadna metoda pomagala pri lajšanju tipičnih težav, ki se pojavljajo ob prehodu v menopavzo. Skok v tako mrzlo morje seveda zahteva precej poguma, nato pa še kar nekaj vztrajnosti in trme. Telo naj bi namreč po besedah Alison Owen potrebovalo približno 90 sekund, preden se privadi na tako nizko temperaturo.

Foto: Facebook

Je mogoče pozitivne učinke zares pripisati (izključno) mrzli vodi?

Ženske, ki so se začele z rednim sestajanjem in aktivnostjo v ledeni vodi, opisujejo izkušnjo kot nekaj, kar jim omogoči občutek popolne svobode. Ta za mnoge zelo nenavadna dejavnost naj bi jim pomagala, da se za približno 10 minut, kolikor običajno traja njihovo plavanje, vrnejo v čas mladostniške razigranosti in brezskrbnosti. To je čas, ko jim ni treba misliti na vsakodnevne obveznosti in skrbi, ki jih sicer tarejo. Poleg tega pa naj bi večina občutila manj težav, neposredno povezanih z menopavzo, s katerimi so se spopadale pred tem. Poročajo na primer o tem, da imajo manj težav z znojenjem in s tesnobo.

Težko bi bilo sicer dokazati, da gre tu resnično (zgolj) za vpliv mrzle vode. Pri mnogih simptomih, tipičnih za menopavzo, lahko namreč močno pomagata že druženje in redna telesna aktivnost. Da bi vsaj deloma občutili pozitivne učinke, ki jih opisujejo neustrašne Valižanke, ki so vzele usodo v svoje roke, vam torej (na srečo) ni treba nujno skakati v ledeno mrzlo morje!

- Oglas -

Preberite tudi: Menopavza: kaj je dobro vedeti o tem obdobju?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×