Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaNasveti za obnovo poškodovanih las

Nasveti za obnovo poškodovanih las

MORDA VAS ZANIMA

Naši lasje pogosto potrebujejo malce pomoči, da lahko zares zasijejo v polnem sijaju. Negovani lasje so tudi lepi in zdravi lasje. Čas in energija, ki ju boste vložili v nego las, se vam bosta tako zagotovo povrnila. Pogosto je mogoče s pravilno nego in s pomočjo določenih trikov poskrbeti tudi za ublažitev škode, ki je posledica prekomerne izpostavljenosti las toploti in drugim manj ugodnim dejavnikom. Tako vam ponujamo nekaj najboljših ukrepov, s katerimi lahko poskrbite za vsaj delno obnovo vaših las.

- Oglas -

Nega las z olivnim oljem

Nahranite lase z olivnim oljem

Za ublažitev škode na laseh ne potrebujete nujno dragih mask in balzamov. Pomagate si lahko kar z olji, ki jih imate zelo verjetno že doma in ki nalogo pogosto opravijo precej bolje. Izvrstna izbira je lahko olivno olje. Priporočamo vam, da najprej malce segrejete približno 100 mililitrov olja. Pazite, da ne bo prevroče. Z oljem nato zmasirajte lasišče in ga vtrite v lase. Na koncu lase ovijte v plastično folijo in pustite olje delovati vsaj eno uro. Nato lase umijte s šamponom kot običajno. Če boste postopek izvajali redno, boste kmalu opazili, da so postali vaši lasje mnogo lepši in že na pogled bolj zdravi.

Za spiranje las uporabite čaj

Čajev običajno ne povezujemo z nego las, vendar so lahko zelo koristen naravni dodatek. Priporočljivo je predvsem spiranje las s čajem, in sicer po tem, ko ste že nanesli šampon in ga nato sprali z vodo. Čaj naj bo torej zadnja stopnja. Med drugim lahko s spiranjem s čajem poskrbite tudi za večji sijaj vaše barve las. Uporabite čaj, ki ustreza vaši barvi oziroma odtenku. Za svetle lase se na primer priporoča kamilični čaj.

Poskrbite, da zrak v vašem domu ne bo presuh

Na hitrejše poškodbe las lahko vpliva tudi njihova prepogosta izpostavljenost zelo suhemu zraku. Čeprav tega v mnogih primerih žal ne moremo nadzorovati, pa je naš dom prostor, kjer lahko vendarle poskrbimo za primerno vlažnost zraka. Če ugotovite, da je zrak presuh, si lahko pomagate z vlažilniki. To bo koristilo tudi vaši koži in seveda dihalom.

Izogibajte se spenjanju las in uporabi sušilnika

- Oglas -

Tudi naši lasje potrebujejo čas za »počitek«. Če jih nenehno spenjate v čop, figo ipd., se verjetnost poškodb močno poveča. Poskrbite torej, da bodo vaši lasje čim pogosteje razpuščeni. Seveda je še posebej pomembno, da lasnih dodatkov ne uporabljate ponoči. Prav tako pa je dobro, da se izogibate prepogosti uporabi sušilnika za lase. Ko je to le mogoče, dovolite lasem, da se posušijo naravno.

Uživajte dovolj maščobnih kislin omega 3

Za zdravje naših las ni pomembno le, kaj nanašamo neposredno nanje, ampak ima velik vpliv tudi prehrana, ki jo uživamo. Med najpomembnejše snovi za lepe in zdrave lase zagotovo sodijo maščobne kisline omega 3. Povečan vnos omenjenih maščobnih kislin lahko tako pomaga tudi pri obnovi poškodovanih las.

Ublažite škodo s pomočjo avokada

Pri (delni) obnovi poškodovanih las si lahko zelo uspešno pomagate tudi z avokadom. Gre namreč za sadež, ki vsebuje ogromno zdravih maščob, ki so koristne tudi za naše lase, obenem pa tudi pomembnih vitaminov in mineralov. Avokado najprej pretlačite, nato pa ga nanesite na mokre lase. Pustite delovati vsaj 20 minut, preden sperete to izredno preprosto domačo masko. Za hitrejše učinke priporočamo, da svojim lasem privoščite avokadovo masko vsaj enkrat tedensko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×