0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNasveti za obnovo poškodovanih las

Nasveti za obnovo poškodovanih las

MORDA VAS ZANIMA

Naši lasje pogosto potrebujejo malce pomoči, da lahko zares zasijejo v polnem sijaju. Negovani lasje so tudi lepi in zdravi lasje. Čas in energija, ki ju boste vložili v nego las, se vam bosta tako zagotovo povrnila. Pogosto je mogoče s pravilno nego in s pomočjo določenih trikov poskrbeti tudi za ublažitev škode, ki je posledica prekomerne izpostavljenosti las toploti in drugim manj ugodnim dejavnikom. Tako vam ponujamo nekaj najboljših ukrepov, s katerimi lahko poskrbite za vsaj delno obnovo vaših las.

- Oglas -

Nega las z olivnim oljem

Nahranite lase z olivnim oljem

Za ublažitev škode na laseh ne potrebujete nujno dragih mask in balzamov. Pomagate si lahko kar z olji, ki jih imate zelo verjetno že doma in ki nalogo pogosto opravijo precej bolje. Izvrstna izbira je lahko olivno olje. Priporočamo vam, da najprej malce segrejete približno 100 mililitrov olja. Pazite, da ne bo prevroče. Z oljem nato zmasirajte lasišče in ga vtrite v lase. Na koncu lase ovijte v plastično folijo in pustite olje delovati vsaj eno uro. Nato lase umijte s šamponom kot običajno. Če boste postopek izvajali redno, boste kmalu opazili, da so postali vaši lasje mnogo lepši in že na pogled bolj zdravi.

Za spiranje las uporabite čaj

Čajev običajno ne povezujemo z nego las, vendar so lahko zelo koristen naravni dodatek. Priporočljivo je predvsem spiranje las s čajem, in sicer po tem, ko ste že nanesli šampon in ga nato sprali z vodo. Čaj naj bo torej zadnja stopnja. Med drugim lahko s spiranjem s čajem poskrbite tudi za večji sijaj vaše barve las. Uporabite čaj, ki ustreza vaši barvi oziroma odtenku. Za svetle lase se na primer priporoča kamilični čaj.

- Oglas -

Poskrbite, da zrak v vašem domu ne bo presuh

Na hitrejše poškodbe las lahko vpliva tudi njihova prepogosta izpostavljenost zelo suhemu zraku. Čeprav tega v mnogih primerih žal ne moremo nadzorovati, pa je naš dom prostor, kjer lahko vendarle poskrbimo za primerno vlažnost zraka. Če ugotovite, da je zrak presuh, si lahko pomagate z vlažilniki. To bo koristilo tudi vaši koži in seveda dihalom.

Izogibajte se spenjanju las in uporabi sušilnika

Tudi naši lasje potrebujejo čas za »počitek«. Če jih nenehno spenjate v čop, figo ipd., se verjetnost poškodb močno poveča. Poskrbite torej, da bodo vaši lasje čim pogosteje razpuščeni. Seveda je še posebej pomembno, da lasnih dodatkov ne uporabljate ponoči. Prav tako pa je dobro, da se izogibate prepogosti uporabi sušilnika za lase. Ko je to le mogoče, dovolite lasem, da se posušijo naravno.

Uživajte dovolj maščobnih kislin omega 3

Za zdravje naših las ni pomembno le, kaj nanašamo neposredno nanje, ampak ima velik vpliv tudi prehrana, ki jo uživamo. Med najpomembnejše snovi za lepe in zdrave lase zagotovo sodijo maščobne kisline omega 3. Povečan vnos omenjenih maščobnih kislin lahko tako pomaga tudi pri obnovi poškodovanih las.

Ublažite škodo s pomočjo avokada

Pri (delni) obnovi poškodovanih las si lahko zelo uspešno pomagate tudi z avokadom. Gre namreč za sadež, ki vsebuje ogromno zdravih maščob, ki so koristne tudi za naše lase, obenem pa tudi pomembnih vitaminov in mineralov. Avokado najprej pretlačite, nato pa ga nanesite na mokre lase. Pustite delovati vsaj 20 minut, preden sperete to izredno preprosto domačo masko. Za hitrejše učinke priporočamo, da svojim lasem privoščite avokadovo masko vsaj enkrat tedensko.

.

NAJNOVEJŠE