Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Dom & energijaNasveti za manj zavržene hrane

Nasveti za manj zavržene hrane

MORDA VAS ZANIMA

V današnjem času se praktično vsak dan soočamo z opomini, ki nam dajejo vedeti, kako srečni smo lahko, da imamo vsak dan kaj jesti. In pomislite, koliko hrane kljub temu samo v vašem gospodinjstvu dnevno ali tedensko konča v smeteh, pogosto samo zaradi negospodarnega ravnanja z njo.

- Oglas -

Temu bi se z nekaj drugačnimi potezami zlahka izognili, le nekaj navad bi morali spremeniti. S tem bi poskrbeli ne le za mati naravo, temveč tudi za svoje finančno stanje.

Zavržena hrana

Po nakupih se odpravite organizirani

Najprej naj vas spomnimo na izjemno pomembno, pa tudi splošno znano dejstvo: nikoli se ne odpravite v trgovino s praznim želodcem. Tako boste namreč nakupili veliko več, kot dejansko potrebujete. Nakupite dovolj hrane za naslednjih nekaj dni, ne pa za cel teden vnaprej.

Ko smo že pri nakupovanju hrane — doma si napišite spisek stvari, ki jih potrebujete, in se nato pri nakupovanju držite seznama. Ko pridete iz trgovine z nakupljenimi novimi artikli, jih pri pospravljanju v omarice in hladilnik postavite za tiste, ki so že notri in bi jih bilo treba čim prej porabiti. Tako se boste elegantno izognili tveganju, da nekega dne naletite na neprijetno presenečenje v obliki plesni pokvarjene hrane nekje zadaj na vaših policah.

Imejte pod nadzorom vsebino hladilnika

- Oglas -

Poskusite načrtovati obroke za cel teden vnaprej, seveda pa pred tem natančno preglejte stanje v vašem hladilniku, preletite roke uporabe na vsakem artiklu in določite, kaj bi bilo treba čim prej porabiti.

Za omako, ki bi se odlično podala k testeninam ali rižu, lahko uporabite tudi kakšen dan prestaro zelenjavo. Sadje, ki je že nekoliko premehko, uporabite pri pripravi odličnih smoothiejev ali sadnih pit. Imejte nadzor nad ostanki hrane in vedno razmislite, ali bi jih bilo mogoče uporabiti pri pripravi kakšne druge jedi.

Uporabljajte svoj zamrzovalnik. Če nimate namena jesti iste jedi dva dni zapored, potem ostanke od kosila enostavno zamrznite in si pogrejete porcijo ob drugi priložnosti. Ko strežete hrano, servirajte majhne porcije. Če si bo kdo zaželel repete, ga lahko vselej dobi, ko izprazni svoj krožnik. To je še posebej primerno pri otrocih, ki pogosto ne znajo najbolje preceniti, koliko hrane lahko spravijo v svoje želodčke.

Spremenite navade

Bodite pozorni na to, kaj mečete stran. Vzemite si teden dni in v tem času zapišite vse, kar ste zavrgli. Morda boste opazili določene vzorce in jih upoštevali, ko boste naslednjič v trgovini, in največkrat zavrženo vrsto hrane nakupili v bolj racionalnih količinah.

In nenazadnje — cenite hrano, ki jo imate. Preden ugriznite v tisti kos kruha, pomislite na milijone ljudi po vsem svetu, ki niso niti približno tako srečni, in potem se vam bo veliko lažje trdno držati zgornjih nasvetov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×