0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite si svoj odstranjevalec ličil

Naredite si svoj odstranjevalec ličil

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj pomislili, da bi si naredili svoj odstranjevalec ličil? Ste že slišali, da lahko nečistoče s kože odstranite z rastlinskimi olji? Čeprav se morda sliši nesmiselno, ta metoda deluje zelo učinkovito. Pri tem je pomembno, da uporabite kakovostna, hladno stiskana rastlinska olja.

- Oglas -

Naravno odstranite nečistoče

Z uporabo pravega olja lahko nečistoče odstranite učinkovito, nežno in predvsem naravno. Odstranjevanje z olji je sicer učinkovita metoda, a za nekatere posameznike nekoliko premastna, zato sem receptu dodala tudi polisorbat 80, saj na koži ne pusti mastnega filma tako kot olje. Polisorbat 80 je viskozen, tekoč emulgator, sestavljen iz derivata sorbitola in maščobnih kislin. V kozmetiki se uporablja več vrst polisorbatov, zasledite pa jih lahko tudi v prehrambni industriji Polisorbat 60 in polisorbat 80 sta tudi biorazgradljiva.

Polisorbat 80 je primeren za izdelavo izdelkov za nego in čiščenje obraza, saj ni komedogen in je izjemno blag za kožo.

Odstranjevalec ličil

Ricinusovo olje nepogrešljivo za čiščenje kože

Eno najpogostejših olj, ki se uporablja za takšno naravno čiščenje obraza, je ricinusovo olje.

- Oglas -

Ricinusovo olje je sicer uporabljeno v številnih domačih izdelkih za nego ustnic in ličil, prav tako se v zadnjem času uporablja za nego lasišča.

To izjemno viskozno olje je bogato z ricinoleinsko maščobno kislino. Je dober adstringens in pomaga očistiti nečistoče s kože. Ricinusovo olje je nepogrešljivo za izdelavo dekorativne kozmetike, še posebno balzamov in šmink za ustnice.

Preberite tudi: Ricinusovo olje je zdravo, a previdnost ni odveč

Ricinusovo olje lahko kombinirate tudi s kakšnim drugim oljem za odstranjevanje nečistoč (recimo olivno, sladko mandljevo olje, avokadovo olje in olje mareličnih jedrc, lešnikovo olje).

- Oglas -

Možne kombinacije za izdelavo olja za odstranjevanje ličil in drugih nečistoč s kože:

  • za mastno kožo priporočam kombinacijo lešnikovega in ricinusovega olja;
  • za suho kožo dodatek arganovega in avokadovega olja;
  • za občutljivo kožo jojobino in kokosovo olje;
  • za mešano kožo sladko mandljevo olje v kombinaciji z ricinusovim in oljem mareličnih jedrc.
Sestavine za recept za odstranjevalec ličil

ZA IZDELAVO 30 ml OLJA ZA ODSTRANJEVANJE LIČIL BOSTE POTREBOVALI:

  • 21 g ricinusovega olja (70 %),
  • 9 g polisorbata 80 (30 %),
  • 2–3 kapljice izbranega eteričnega olja.

Ta kombinacija je primerna za mastno kožo. Tisti, ki imate suho kožo, uporabite še olivno olje ali olje sladkega mandlja ali olje mareličnih jedrc, tako da zmanjšajte delež ricinusovega olja na 30 % in 40 % nadomestite z drugim oljem.

1. KORAK: pripravite sestavine in pripomočke

Poleg sestavin boste potrebovali tudi tehtnico, stekleničko za shranjevanje končnega izdelka, posodo, v kateri boste mešali, in žličko.

2. KORAK: izdelava

V posodo stehtajte ricinusovo olje in polisorbat 80. Če boste kombinirali olja, potem v tem koraku stehtajte v posodo tudi druga izbrana olja. Na koncu dodajte še izbrano eterično olje in premešajte.

3. KORAK: shranjevanje

Prelijte olje v primerno stekleničko in shranite. Porabite v roku 7 mesecev.

4. KORAK: uporaba

Olje s konicami prstov vmasirajte na obraz. Obraza prej NE navlažite. S krožnimi gibi privoščite obrazu nežno masažo. Masirajte 2 minuti. Po končani masaži vzemite čisto krpico ali naravno gobico za umivanje in jo zmočite v topli vodi. Z vlažno gobico oz. krpico odstranite olje z obraza. Postopek po potrebi ponovite. Koža bo po uporabi mehka in navlažena, brez občutka mastnega filma na koži. Zdaj lahko v tanki plasti le še nanesete ustrezno vlažilno kremo.

.

NAJNOVEJŠE