Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaNaredite si sami: milo z aromo za boljše počutje

Naredite si sami: milo z aromo za boljše počutje

MORDA VAS ZANIMA

Dandanes je vreme izredno spremenljivo in med takšnimi spremembami je težko ostati zdrav. Vsi poskušamo jesti zdravo in uravnoteženo, ampak vseeno nam včasih spodleti in že smo prehlajeni in bolni. Z vsemi obveznostmi, s katerimi se prebijamo čez našo vsakdanjo rutino, si je včasih za prehlad stežka vzeti čas in malo »odležati«. Naredite si čisto svoja pomirjujoča mila za prhanje in si jih privoščite zjutraj pred vašimi vsakodnevnimi obveznostmi.

- Oglas -

Izdelava mila

Sestavine:

  • 1 skodelica sode bikarbone
  • 2 žlici soli
  • 3 kapljice evkaliptusovega eteričnega olja
  • 1 kapljico eteričnega olja poprove mete
  • 1/3 skodelice limoninega soka
  • voda po potrebi
  • skodelice za manjše kolačke ali silikonski kalupi

Navodila za uporabo:

V stekleni skledi premešamo sodo bikarbono in sol ter počasi dodajamo limonin sok. Medtem ko kislina reagira s sodo, mešamo. Dodamo nekaj žlic vode, dokler ni masa vlažna in krhka in zlepljena skupaj. Posodice v katere boste maso položili, namažite z mandljevim oljem. Maso v dlaneh sploščite in poljuben del položite v majhne skodelice (približno 3 cm širine).

- Oglas -

Posodice z maso pečemo v pečici na 200 stopinj približno 20 do 30 minut, nato pa mila nežno odstranimo iz posodic na pladenj, da se ohladijo.

Med hlajenjem na vsak kos mila kanite kapljico eteričnega olja poprove mete in 3 kapljice evkaliptusovega olja.

Nepokrite kose mila pustite počivati čez noč, da se ohladijo in strdijo.

Shranjevanje:

Mila shranite v steklenem kozarcu. Dlje kot bodo tam, bolj koristna bodo. Če se zdrobijo, lahko dve žlice prahu stresete v svoje milo za telo, učinek bo isti.

Kako uporabimo mila ta tuširanje, da deluje pri prehladu?

Manjšo in tanjšo brisačo pritrdimo na tuš ter notri položimo eno milo, vklopimo tuš na poljubno temperaturo in se prepustimo užitku. Para bo ustvarila dišeče vonjave, ki bodo očistile vaše sinuse in lažje boste dihali.

- Advertisement -

Majhne molekule v eteričnem olju so zdravilne za naše telo in med vdihavanjem vstopajo skozi sinusne membrane v krvni obtok. Eterično olje poprove mete še posebej dobro deluje pri spodbujanju zdravega delovanja dihal, glavne kemične sestavine evkaliptusovega olja pa čistijo in odpirajo dihalne poti.

Doma pa si lahko izdelate tudi tablete za pomivalni stroj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×