[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite svoj odstranjevalec laka za nohte

Naredite svoj odstranjevalec laka za nohte

MORDA VAS ZANIMA

Odstranjevalci laka za nohte, ki se nam zdaj priročno ponujajo celo v obliki praktičnih blazinic, s katerimi ostanke laka pobrišete mimogrede, našim telesom vse prej kot koristijo. Dame, zakaj raje ne poskusite odstraniti laka na naraven način? Postopek sicer terja več časa in potrpljenja, a ni nemogoče.

Škodljivi učinki odstranjevalcev

- Oglas -

Odstranjevalci laka za nohte lahko povzročijo slabo počutje. Zaradi acetona, butil acetata in etil acetata lahko pričakujete glavobol, omotico, razdražene oči, koži in grlo. Pripravite si lahko svojo rešitev, ki bo vsebovala bistveno manj nezaželenih hlapov. Preden uporabite takšen doma pripravljen odstranjevalec laka, nohte vsaj  petnajst minut namakajte v topli vodi, saj bo to pripomoglo k hitrejšemu odstranjevanju.

Beli kis

Najbolj naravna rešitev je beli kis v paru s citrusi. Malo kisa vlijte v posodico in vanjo dodajte sok limete, pomaranče, grenivke ali limone. Bombažno krpico namočite v mešanico in drgnite dokler ne odstranite laka.

Doma narejen odstranjevalec z grenivko

Za vas smo pripravili tudi recept za odstranjevalec, vendar bodite pri njegovi izdelavi previdni, saj vsebuje čistilni alkohol, ki je zelo vnetljiv.

Potrebujete:

  • 1/3 skodelice jabolčnega kisa,
  • 3 kapljice eteričnega olja grenivke,
  • 3 kapljice eteričnega olja sladke pomaranče,
  • 7 kapljic eteričnega olja limone,
  • ⅓ skodelice čistilnega alkohola.

Priprava:

Jabolčni kis dajte v manjšo skodelico, dodajte eterična olja in alkohol. Dobro premešajte in shranite v stekleni posodici.

Uporaba:

- Oglas -

Verjetno bo postopek odstranjevanja trajal dlje, kot bi, če bi lak odstranili s kupljeno komercialno različico, a malo potrpljenja se lahko obrestuje z boljšim zdravjem nohtov in kože. Preprosto namočite bombažno krpico v sredstvo in drgnite nohte. Ko končate, roke umijte s toplo vodo in nežnim milom in na roke nanesite malo kokosovega olja za navlažitev in revitalizacijo nohtov in kože na rokah.

Preberite tudi: Glivice na nohtih: Najboljše naravne rešitve za odpravo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×