Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaKratek vodnik za naravno zaščito pred komarji

Kratek vodnik za naravno zaščito pred komarji

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi se zaveda, da uporaba pršil za zaščito pred komarji, ki vsebujejo sestavino, imenovano DEET (N,N–dietil-m-toluamid), ni najboljša za naše zdravje. Želite tudi sami preizkusiti nekaj naravnih alternativ? Za vas smo pripravili kratek vodnik, ki vam bo zagotovo pomagal pri zaščiti pred komarji. Rezultat je običajno najboljši, če kombinirate več različnih metod.

- Oglas -

Zaščita pred komarji

1. Uporabljajte ventilator tudi na prostem

Ob poletnih večerih, ko posedate pred hišo, imejte pri sebi tudi ventilator. Potrebovali boste seveda malce daljši električni podaljšek, vendar se investicija vsekakor splača. Komarji se namreč neradi približajo ventilatorjem, zato bo možnost za pike precej manjša.

2. Ne pretiravajte s pivom

V poletni vročini se mnogi težko uprejo steklenici hladnega piva. Vendar pa to ni najboljša izbira, če nočete, da vas komarji povsem popikajo. Raziskave so namreč pokazale, da imajo komarji še posebej radi tiste, ki pijejo pivo. Domneva se, da naj bi pivo spremenilo naš telesni vonj, kar očitno pritegne komarje.

3. Nosite svetlejša oblačila

Komarji si potencialne žrtve izbirajo tudi na podlagi naših oblačil. Najbolj všeč so jim ljudje, ki nosijo temna oblačila. Če boste oblečeni v svetlejša oblačila, po možnosti bela, boste tako precej manj zanimivi za komarje.

4. Pomagajte si s citrusi in z zelišči

- Oglas -

Določeni vonji komarje še posebej odbijajo. Če želite poskrbeti za povsem naravno zaščito, imejte pri roki predvsem različne citruse oziroma eterična olja iz citrusov, običajno pa se komarji izogibajo tudi vonju sivke, bazilike, rožmarina in mete.

5. Dim za dodatno pomoč pri zaščiti

Pri naravnem odganjanju komarjev si lahko pomagate tudi z ognjem oziroma dimom. Zvečer, ko sedite zunaj, vam bo ta trik zagotovo prišel zelo prav. Zadostuje že manjši ogenj, ki bo poskrbel, da vas bodo komarji obšli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×