Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ŽivaliPobegla telička, ki je živela v gozdu z jeleni, našla varen dom

Pobegla telička, ki je živela v gozdu z jeleni, našla varen dom

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje vidijo določene vrste živali predvsem kot hrano, pri tem pa pogosto pozabljajo, da niso t. i. rejne živali nič drugačne od tistih, ki jih dojemajo kot hišne ljubljenčke ali celo prijatelje. Zgovoren dokaz o tem, da imajo tudi živali, kot so krave, čustva, strahove in da so sposobne močne povezave, je zgodba teličke Bonnie. Ta je lani pobegnila, ko so jo poskušali prodati, nato pa si je v gozdu našla zelo posebno družbo …

- Oglas -

Telička

Pobeg v gozd tvegana poteza, ki pa je telički Bonnie na koncu rešila življenje

Bonnie je večino lanskega leta preživela v gozdu, kamor je v strahu pobegnila pred svojo usodo. Takrat je bila stara komaj 4 mesece, za njo pa je ostala njena mama. Kot je povedala direktorica ameriškega zavetišča za rejne živali, kjer je Bonnie zdaj našla svoj novi dom, je morala biti za njeno mamo ta ločitev zelo težka. Krave se namreč močno navezane na svoje mladiče. Kadar na primer »kravam mlekaricam« odvzamejo mladiče, še zelo dolgo pretresljivo mukajo. Vendar pa je Bonnie prav ta tvegan pobeg na koncu rešil življenje. Imela je srečo, da je bilo zunaj dovolj toplo, zato je imela na začetku na voljo dovolj trave in vode. Obenem pa si je poiskala precej nenavadno družbo. Medse so jo namreč sprejeli jeleni, ki so jo začeli kmalu obravnavati kot eno izmed njih.

Kmetje grozili, da bo Bonnie njihova večerja, zato so jo iz gozda premestili na varno

Občasno so sicer ljudje v gozdu opazili Bonnie v družbi njenih prijateljev jelenov. Ko je zgodbo o Bonnie slišala Becky Bartels, je hitro ugotovila, da krava težko prezimi v gozdu brez pomoči. Tako ji je začela nastavljati hrano in vodo ter urejati primerna prenočišča. Sčasoma si je Becky pridobila zaupanje Bonnie, ki je bila, seveda povsem razumljivo, precej nezaupljiva do ljudi. Vendar pa so začeli nekateri kmetje groziti, da bodo Bonnie ustrelili, če se približa njihovemu posestvu, in iz nje pripravili večerjo. Tako je Becky ugotovila, da mora poiskati drugačno rešitev. Našla je zavetišče, kjer so organizirali reševalno akcijo in Bonnie po več poskusih le spravili na varno. Zdaj ji namesto jelenov družbo dela 720 rešenih rejnih živali – mnoge izmed njih so rešili, ko so bile že na poti v klavnico. Kot je razvidno s fotografij in z videoposnetkov, Bonnie v zavetišču počasi ustvarja nova prijateljstva. Direktorica zavetišča pravi, da želi, da se Bonnie najprej povsem umiri in začuti, da je varna, preden jo bodo spustili na prosto. Posest sicer večkrat obiščejo tudi jeleni. Kdove, morda pa tudi Bonnie že kmalu dočaka obisk svojih starih gozdnih prijateljev …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×