Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
ŽivaliPobegla telička, ki je živela v gozdu z jeleni, našla varen dom

Pobegla telička, ki je živela v gozdu z jeleni, našla varen dom

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje vidijo določene vrste živali predvsem kot hrano, pri tem pa pogosto pozabljajo, da niso t. i. rejne živali nič drugačne od tistih, ki jih dojemajo kot hišne ljubljenčke ali celo prijatelje. Zgovoren dokaz o tem, da imajo tudi živali, kot so krave, čustva, strahove in da so sposobne močne povezave, je zgodba teličke Bonnie. Ta je lani pobegnila, ko so jo poskušali prodati, nato pa si je v gozdu našla zelo posebno družbo …

- Oglas -

Telička

Pobeg v gozd tvegana poteza, ki pa je telički Bonnie na koncu rešila življenje

Bonnie je večino lanskega leta preživela v gozdu, kamor je v strahu pobegnila pred svojo usodo. Takrat je bila stara komaj 4 mesece, za njo pa je ostala njena mama. Kot je povedala direktorica ameriškega zavetišča za rejne živali, kjer je Bonnie zdaj našla svoj novi dom, je morala biti za njeno mamo ta ločitev zelo težka. Krave se namreč močno navezane na svoje mladiče. Kadar na primer »kravam mlekaricam« odvzamejo mladiče, še zelo dolgo pretresljivo mukajo. Vendar pa je Bonnie prav ta tvegan pobeg na koncu rešil življenje. Imela je srečo, da je bilo zunaj dovolj toplo, zato je imela na začetku na voljo dovolj trave in vode. Obenem pa si je poiskala precej nenavadno družbo. Medse so jo namreč sprejeli jeleni, ki so jo začeli kmalu obravnavati kot eno izmed njih.

Kmetje grozili, da bo Bonnie njihova večerja, zato so jo iz gozda premestili na varno

Občasno so sicer ljudje v gozdu opazili Bonnie v družbi njenih prijateljev jelenov. Ko je zgodbo o Bonnie slišala Becky Bartels, je hitro ugotovila, da krava težko prezimi v gozdu brez pomoči. Tako ji je začela nastavljati hrano in vodo ter urejati primerna prenočišča. Sčasoma si je Becky pridobila zaupanje Bonnie, ki je bila, seveda povsem razumljivo, precej nezaupljiva do ljudi. Vendar pa so začeli nekateri kmetje groziti, da bodo Bonnie ustrelili, če se približa njihovemu posestvu, in iz nje pripravili večerjo. Tako je Becky ugotovila, da mora poiskati drugačno rešitev. Našla je zavetišče, kjer so organizirali reševalno akcijo in Bonnie po več poskusih le spravili na varno. Zdaj ji namesto jelenov družbo dela 720 rešenih rejnih živali – mnoge izmed njih so rešili, ko so bile že na poti v klavnico. Kot je razvidno s fotografij in z videoposnetkov, Bonnie v zavetišču počasi ustvarja nova prijateljstva. Direktorica zavetišča pravi, da želi, da se Bonnie najprej povsem umiri in začuti, da je varna, preden jo bodo spustili na prosto. Posest sicer večkrat obiščejo tudi jeleni. Kdove, morda pa tudi Bonnie že kmalu dočaka obisk svojih starih gozdnih prijateljev …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×