Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
ŽivaliNajpogostejše zmote o mačkah

Najpogostejše zmote o mačkah

MORDA VAS ZANIMA

Obravnavali in razbili bomo nekaj najpogostejših mitov ter napačnih predstav o mačkah in njihovih boleznih, za katere ste bili prepričani, da zares veljajo. Ali mačke denimo res vedno pristanejo na tačkah? Odgovor je ne.

- Oglas -

V primeru, da ste prepričani, kako zelo je vaša mačja razvajenka nesrečna, ker se nahaja samo v zaprtem stanovanju, se lahko takoj potolažite, saj temu v resnici ni tako. Mačke, ki že od malih nog odraščajo v zaprtih prostorih, se namreč povsem navadijo na takšen način življenja in jim bivanje v naravi sploh ne ustreza. Po drugi strani pa starejše mačke, vajene življenja zunaj, težko kar sprejmejo vašo odločitev, da jih namestite v zaprt prostor.

Mačke

Mačke ne potrebujejo varstva

Mislite, da mačka potrebuje le minimalno varstvo? Potem ste v zmoti. Dejstvo je, da zunaj živeče mačke živijo v povprečju le tri leta, kar je precej manj, kot je življenjska doba mačk, ki imajo stalno varstvo oziroma živijo v posebej za njih ograjenih prostorih ali stanovanju. Prav tako mačji kosmatinci ne pristanejo vedno na tačkah, saj se zlahka poškodujejo, če padejo z večje višine.

Kaj pa cepljenje mačk?

Ste prepričani, da mačke ne potrebujejo cepljenj? Resnica je, da so mačke, ki se redno nahajajo na prostem, zelo dovzetne za različne bolezni, zato bi morale prejeti tako cepivo proti steklini kot proti virusu mačje levkemije. Omenjeni bolezni sta visoko nalezljivi, s cepljenjem pa bi jih lahko preprečili.

Mikrosporija in toksoplazmoza — razlog za evtanazijo živali?

- Oglas -

Mikrosporija je za nekatere strah in trepet, saj se iz mačk prenaša na človeka. V resnici pa gre le za glivično obolenje, ki je povsem ozdravljivo tako pri ljudeh kot živalih, zato nikar ne razmišljajte o tem, kako bi se znebili mačje lepotice, če pri sebi opazite znake mikrosporije. Prav tako ni razlog za preplah strah pred toksoplazmozo v nosečnosti, saj se hišne mačke z njo težko okužijo, ker same ne lovijo plena, preko katerega se običajno okužijo, niti niso v stiku z okuženo zemljo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×