Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaNajpogostejše napake ob čiščenju obraza

Najpogostejše napake ob čiščenju obraza

MORDA VAS ZANIMA

Nega kože je bolj zahtevna, kot si mislimo. Koža je namreč hkrati zelo trpežen in zelo občutljiv organ, še posebej na obrazu. Odzove se na vse; tako na to, kaj vnesemo v telo, kot na to, kaj na kožo nanesemo. Čiščenju kože obraza zvečer je zato potrebno posvetiti še posebno pozornost, saj se koža ponoči obnavlja in počiva. Katere so najpogostejše napake?

Čiščenje obraza

Napaka: zvečer pozabite očistiti obraz

- Oglas -

Čiščenje obraza zvečer je zelo pomembno – ne le zaradi ličil; tekom dneva se na koži nakopičijo tudi odmrle celice in umazanija. Pomembno je, da ponoči koža zadiha in v miru opravi svoje obnovitvene procese. Vsak večer koži privoščite umivanje.

Napaka: čiščenje obraza izvajate brez vode

Na trgu kozmetičnih izdelkov obstaja malo morje čistilnih sredstev za obraz: od tonikov, čistilnega mleka do vlažnih robčkov, s katerimi odstranite ličila. Pomembno je, da za čiščenje obraza uporabljate izdelke, ki imajo kakovostne sestavine in ki so namenjeni izključno negi kože na obrazu. Najpomembneje pa je, da kožo umijete tudi z navadno vodo, ki je kožnim celicam najprijaznejša.

Napaka: uporabljate prevročo ali prehladno vodo

Prehladna ali prevroča voda lahko poškodujeta občutljive kožne celice na obrazu. Najboljša voda za umivanje obraza je mlačna voda.

Napaka: pregrobo čiščenje kože

Koža na obrazu je izredno občutljiva, zato je ob čiščenju in izvajanju pilinga potrebno paziti, da z njo niste pregrobi. Kože nikar ne vlecite in ne drgnite pregrobo, saj ji to lahko škodi.

Napaka: prepogosto čiščenje

- Oglas -

‘Manj je več’ je zlato pravilo, ki velja tudi pri negi kože. Koži privoščite umivanje zjutraj in zvečer, nežen piling pa lahko izvedete enkrat do dvakrat tedensko.

Napaka: pretirana nega

V kolikor za nego kože uporabljate preveč kozmetičnih sredstev, lahko porušite naravno PH ravnovesje kože. Skrbno izberite čistilna sredstva, negovalne in hranljive kreme, serume in maske in pazite, da ne bo vsega preveč.

Napaka: premalokrat zamenjate prevleko za vzglavnik

Na vzglavnik vsako noč položite svoj obraz in tako se tam hitro nakopičijo odmrli delci kože, prah, umazanija ter ostanki kozmetičnih sredstev, ki ste jih nanesli na kožo in na lase. Očiščen obraz bi morali položiti na čimbolj čist vzglavnik, zato pazite, da posteljnino menjate pogosteje.

Napaka: dehidracija

Kožo je treba nahraniti, navlažiti in očistiti tako od znotraj kot na zunaj, kar pomeni, da je treba paziti, kaj nanesete na kožo in v telo. Le zadostna količina vode, ki jo spijete čez dan, bo koži omogočila učinkovit proces obnavljanja kožnih celic. Pazite torej, da pijete dovolj vode in nesladkanih čajev ter da v telo vnesete veliko hranil; vitaminov in mineralov.

Na videz kože vpliva tudi vsesplošen življenjski slog: zdrava in uravnotežena prehrana, uspešno soočanje s stresom oz. sproščanje, veliko gibanja na svežem zraku in več kot sedem ur spanca je nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki imajo vpliv na lepo, zdravo in sijočo kožo.

Preverite tudi: Zakaj uporabljati maske za obraz in kakšni so učinki?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×