0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroNajbolj srečne rastline za posamezna astrološka znamenja

Najbolj srečne rastline za posamezna astrološka znamenja

MORDA VAS ZANIMA

Nebesno znamenje, v katerem smo rojeni, naj bi po mnenju astrologov vplivalo na številne vidike našega življenja – tako na tiste najpomembnejše kot na tiste malce bolj obstranske. Na podlagi astrološkega znamenja naj bi bilo med drugim moče ugotoviti, katere rastline imajo na določeno osebo še posebej pozitiven vpliv oziroma katere rastline ji lahko prinesejo srečo …

- Oglas -

Oven

Ovni so običajno zelo ambiciozni in polni energije, zato so pogosto v središču pozornosti. Najbolj srečne rastline zanje so tako tiste, ki lahko – podobno kot sami – pozornost pritegnejo praktično v hipu, običajno z živimi, izstopajočimi barvami, na primer ognjič, rdeče vrtnice in črna detelja.

Bik

Biki so pogosto zelo ognjevite in trmaste osebe, vendar jim najbolj ustrezajo rastline, ki so njihovo popolno nasprotje – krhke in nežne. Morda prav zato, ker lahko uravnovesijo njihovo pogosto skorajda pretirano vročekrvno naravo. Za bike so tako najprimernejše rastline, kot sta sivka in žajbelj.

Dvojčka

Dvojčki so običajno osebe, ki naravnost obožujejo luksuz – tudi ko gre za rastline. Najbolj pozitiven vpliv nanje imajo tako rastline, kot so krizanteme, orhideje, lobelije in lilije.

- Oglas -

Rak

Rak je vodno znamenje pod vplivom Lune, zaradi česar osebam, ki so rojene v tem astrološkem znamenju, najbolj ustrezajo rastline, ki uspevajo v bližini vode, na primer vodne lilije. Dobro pa se počutijo tudi v bližini belih vrtnic, sukulentov in marjetic.

Lev

Najbolj srečne rastline za leve so praviloma sončnice, žametnice in dalije ter rastline, katerih listi imajo srčkasto obliko. Obenem pa jim lahko srečo prinesejo tudi rastline, kot sta žafran in kamilica.

Devica

Device uvrščamo med zemeljska znamenja, kar med drugim vpliva tudi na to, katere rastline jim najbolj ustrezajo in katere jim lahko prinesejo največ sreče. Najboljša izbira za  device so praviloma rastline, ki rastejo v bližini tal, vendar so prepoznavne po svoji krhki lepoti. Odličen primer so zagotovo vijolice.

Tehtnica

Za tehtnice so še posebej primerne rastline z izrazitim vonjem. Gre namreč za zračno znamenje, ki ga precej bolj kot tisto, kar je pri tleh, pritegnejo vonji, ki se dvigajo proti višavam. Tehtnicam lahko tako srečo prinesejo rastline, kot so šmarnice, orientalske lilije in rman. Pozitiven vpliv nanje pa imajo tudi različne dišavnice, na primer meta in timijan.

Škorpijon

Škorpijonom po eni strani ustrezajo razkošne rastline, na primer rododendron, vendar imajo po drugi strani nanje zelo pozitiven vpliv tudi malce manj v oči bijoče rastline, denimo aloe vera.

- Oglas -

Strelec

Rastline, ki lahko strelcem prinesejo največ sreče, so tiste, ki spomladi prve pokukajo izpod zimske odeje – trobentice, zvončki, teloh itn. Tudi sami so namreč vedno tam, kjer je akcija, saj gre za izredno dinamične ljudi, ki nočejo, da bi življenje zdrvelo mimo njih.

Kozorog

Kozorogi so običajno precej praktični ljudje, ki ne spadajo med največje ljubitelje avantur – precej raje od razburljivih dogodivščin imajo ustaljeno rutino. To se odraža tudi pri naboru rastlin, ki naj bi po mnenju astrologov kozorogom prinašale največ sreče. Nabor je namreč sestavljen iz »večnih klasik«, kot so mačehe in jasmin.  

Vodnar

Najbolj pozitiven vpliv na vodnarje imajo rastline, katerih deli se pogosto uporabljajo za pripravo pomirjajočih pripravkov – kamilica, mačja meta, pasijonka, baldrijan itn. Sem spadajo tudi rastline, ki se ne uporabljajo za pomiritev živcev, ampak kože. Najbolj znana predstavnica te kategorije je seveda aloe vera.

Ribi

Glicinija, lokvanj in srobot so tri rastline, ki naj bi imele nadpovprečno blagodejen vpliv na ribe. Čeprav sicer strogo gledano ne gre za rastline, pa je na ta seznam smiselno dodati tudi morske alge.

.

NAJNOVEJŠE