0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNad bolečine v sklepih z olivnim oljem in limono

Nad bolečine v sklepih z olivnim oljem in limono

MORDA VAS ZANIMA

Vas mučijo bolečine v sklepih? To je težava, ki jo ima na žalost zelo veliko ljudi. Pogosto so bolečine v sklepih povezane tudi z vnetji, kar zahteva celosten pristop. Čeprav mnogokrat ni mogoče v celoti odpraviti vzroka težav, pa obstaja ogromno možnosti za blaženje bolečin. Pri tem nimamo v mislih samo protibolečinskih sredstev, ki se pogosto predpisujejo ljudem s kroničnimi bolečinami v sklepih. Vsaj deloma si lahko pomagate tudi z določenimi naravnimi pripravki. Zelo preprosta, a obenem izjemno učinkovita je lahko kombinacija olivnega olja in limone, natančneje limonine lupinice …

- Oglas -

Olivno olje in limona

Zakaj je mešanica tako uspešna pri blaženju bolečin v sklepih?

Tako v olivnem olju kot v limoni najdemo sestavine, ki delujejo protivnetno. Obenem gre za snovi, ki ublažijo okorelost sklepov. Eterična olja, ki jih najdemo v limonini lupinici, pomagajo pri sproščanju mišic in sklepov ter tako olajšajo gibanje. Olivno olje pa je seveda odličen vir antioksidantov in zdravih maščobnih kislin, kar je zelo pomembno za protibolečinski in protivnetni učinek. Čeprav gre za na prvi pogled zelo preprosti sestavini, ki jih ima večina izmed vas verjetno že doma, pa je lahko kombinacija resnično izjemno učinkovita.

Masaža z mešanico, pripravljeno iz olivnega olja in limonine lupinice, bo pomagala tudi pri izboljšanju prekrvavitve in pri boljši oskrbi vaših celic s pomembnimi hranilnimi snovmi. Spodbudila bo tudi delovanje limfnega sistema – tako bo odstranjevanje škodljivih snovi, ki lahko pripomorejo k bolečinam v sklepu, potekalo hitreje in učinkoviteje. Priprava protibolečinskega olja pa je poleg tega zelo preprosta, zato se ga vsekakor splača preizkusiti – navsezadnje tudi zato, ker gre za zelo poceni naravno pomoč. Pojdimo torej kar na delo …

- Oglas -

Postopek priprave

Potrebovali boste približno 200 mililitrov olivnega olja in lupinico 2 limon. Po želji pa lahko uporabite še nekaj kapljic eteričnega olja evkaliptusa, ki prav tako pomaga pri blaženju vnetij in s tem bolečin.

Najprej olupite limoni in stresite lupinico v steklen kozarec. Prekrijte z olivnim oljem. Zdaj dodajte še eterično olje evkaliptusa, če ga boste seveda uporabili. Kozarec zaprite s pokrovčkom in ga postavite na temno, hladno mesto za približno 14 dni. Na koncu precedite oziroma odstranite limonino lupinico. Po želji lahko seveda olje pripravite tudi v večjih količinah.

Kako uporabiti olje?

Ena izmed možnosti je, da z mešanico, pripravljeno iz olivnega olja in limonine lupinice, preprosto zmasirate razbolele sklepe. Morda celo bolje pa je, da v mešanico namočite bombažno gazo, ki jo nato položite na problematično območje in fiksirajte s plastično folijo ali s kosom blaga. Za najboljše rezultate pustite olje delovati čez noč. Postopek ponavljajte vsako noč. Tudi ko opazite izboljšanje stanje, je priporočljivo z metodo nadaljevati preventivno – v tem primeru bo dovolj, če boste olje uporabili približno 3-krat tedensko. Priporočamo vam tudi, da olje pred vsako uporabo malce pogrejete, saj bo tako učinek najboljši.

NAJNOVEJŠE