0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliMorgan Freeman pretvoril 50 hektarov velik ranč v ogromno zatočišče za čebele

Morgan Freeman pretvoril 50 hektarov velik ranč v ogromno zatočišče za čebele

MORDA VAS ZANIMA

Morgan Freeman, igralec, filmski režiser in filantrop je od leta 2014 tudi čebelar, zdaj pa se je odločil, da svoj 50 hektarov velik ranč spremeni v zatočišče za čebele. Po podatkih Forbesa je 81-letni igralec na svoj ranč iz Arkansasa uvozil 26 čebeljih panjev, prej pa vzgojil čebelam prijazne magnolije ter sivko, da bi jih spodbudil k obisku njegovega doma.

- Oglas -
Morgan Freeman

Meni, da moramo čebele negovati

Zvezdnik filma Kaznilnica odrešitve je svojo čebelarsko pot začel leta 2014 in vse od takrat si prizadeva, da bi jim pomagal. Povedal je, da jih je ves čas hranil s sladkorjem in vodo. Freeman je nov hobi razkril voditelju Jimmyju Fallonu – s čebelarjenjem se je ukvarjal le nekaj tednov, preden se je pojavil v oddaji in ​​spregovoril o svojih izkušnjah pri čebelarjenju in o nuji po ohranjanju ter negovanju divjih čebel za zdravo okolje.

Čebele so temelj rasti na planetu

V okviru intervjuja je takrat Freeman nekaj besed namenil razlagi, zakaj je sploh začel čebelariti: »Prizadevam si, da se čebele vrnejo nazaj v naša življenja. Ne zavedamo se namreč, da so čebele temelj rasti na planetu …«

Ne namerava pobirati medu

Freeman je sicer iz Arkansasa na svoj ranč v Mississippiju uvozil 26 čebeljih panjev. Tam sam hrani čebele ter pomaga pri sajenju čebelam prijaznih rastlin, kot so sivka, magnolije, detelja, … Freeman je še povedal, da sicer nikoli ne nosi čebelarske obleke ali klobuka, pa ga čebele niso še nikoli popikale. Dodal je še, da jih samo hrani in ne namerava pobrati medu ali zmotiti dogajanja v panjih.

- Oglas -

Pomagamo lahko tudi sami

Če imate vrt ali travnik, posadite medovite rastline – spominčica, travniška kadulja, različne vrste grabljišč, nokota in glavinci; detelje, kot so inkarnatka, švedska detelja, navadna turška detelja (esparzeta) in ajda; zdravilne dišavnice, kot so meta, žajbelj, sivka, šetraj in materina dušica, še več medovitih vrtnih rastlin pa je med okrasnimi rastlinami. Vendar pazite, da ne sadite rastlin, ki rade podivjajo, saj lahko spodrinejo domače rastline.

Paziti moramo tudi s škropljenjem in gnojenjem, saj lahko čebelam kemične snovi škodujejo.

.

NAJNOVEJŠE