Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
ŽivaliMorgan Freeman pretvoril 50 hektarov velik ranč v ogromno zatočišče za čebele

Morgan Freeman pretvoril 50 hektarov velik ranč v ogromno zatočišče za čebele

MORDA VAS ZANIMA

Morgan Freeman, igralec, filmski režiser in filantrop je od leta 2014 tudi čebelar, zdaj pa se je odločil, da svoj 50 hektarov velik ranč spremeni v zatočišče za čebele. Po podatkih Forbesa je 81-letni igralec na svoj ranč iz Arkansasa uvozil 26 čebeljih panjev, prej pa vzgojil čebelam prijazne magnolije ter sivko, da bi jih spodbudil k obisku njegovega doma.

Morgan Freeman

Meni, da moramo čebele negovati

- Oglas -

Zvezdnik filma Kaznilnica odrešitve je svojo čebelarsko pot začel leta 2014 in vse od takrat si prizadeva, da bi jim pomagal. Povedal je, da jih je ves čas hranil s sladkorjem in vodo. Freeman je nov hobi razkril voditelju Jimmyju Fallonu – s čebelarjenjem se je ukvarjal le nekaj tednov, preden se je pojavil v oddaji in ​​spregovoril o svojih izkušnjah pri čebelarjenju in o nuji po ohranjanju ter negovanju divjih čebel za zdravo okolje.

Čebele so temelj rasti na planetu

V okviru intervjuja je takrat Freeman nekaj besed namenil razlagi, zakaj je sploh začel čebelariti: »Prizadevam si, da se čebele vrnejo nazaj v naša življenja. Ne zavedamo se namreč, da so čebele temelj rasti na planetu …«

Ne namerava pobirati medu

Freeman je sicer iz Arkansasa na svoj ranč v Mississippiju uvozil 26 čebeljih panjev. Tam sam hrani čebele ter pomaga pri sajenju čebelam prijaznih rastlin, kot so sivka, magnolije, detelja, … Freeman je še povedal, da sicer nikoli ne nosi čebelarske obleke ali klobuka, pa ga čebele niso še nikoli popikale. Dodal je še, da jih samo hrani in ne namerava pobrati medu ali zmotiti dogajanja v panjih.

Pomagamo lahko tudi sami

Če imate vrt ali travnik, posadite medovite rastline – spominčica, travniška kadulja, različne vrste grabljišč, nokota in glavinci; detelje, kot so inkarnatka, švedska detelja, navadna turška detelja (esparzeta) in ajda; zdravilne dišavnice, kot so meta, žajbelj, sivka, šetraj in materina dušica, še več medovitih vrtnih rastlin pa je med okrasnimi rastlinami. Vendar pazite, da ne sadite rastlin, ki rade podivjajo, saj lahko spodrinejo domače rastline.

- Oglas -

Paziti moramo tudi s škropljenjem in gnojenjem, saj lahko čebelam kemične snovi škodujejo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×