Lepota & KozmetikaMicelarno vodo za popolno čiščenje kože lahko pripravite tudi sami!

Micelarno vodo za popolno čiščenje kože lahko pripravite tudi sami!

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjem času se ogromno govori o micelarni vodi, s katero je mogoče izjemno učinkovito očistiti kožo. Micelarna voda poskrbi za odstranjevanje nečistoč in škodljivih snovi, z njeno pomočjo pa lahko s kože brez naporov in zelo temeljito očistite tudi ličila. Ime je dobila po micelih, drobnih molekulah maščobnih kislin, na katere se vežejo nečistoče, zato je njihovo odstranjevanje s kože resnično enostavno.

- Oglas -

Micelarna voda

Kljub navidezni preprostosti se v povezavi z micelarno vodo pogosto uporabljajo pridevniki, kot sta »revolucionarna« in »čudežna.« Bi jo želeli preizkusiti? Ena od možnosti je, da jo izdelate kar sami. V nadaljevanju vam ponujamo zanimiv in zelo preprost recept za pripravo micelarne vode, ki ga je vsekakor vredno preizkusiti!

Nežno in obenem temeljito odstranjevanje ličil brez napora

Ste preizkusili že ogromno različnih izdelkov, namenjenih odstranjevanju ličil, a še niste odkrili takšnega, ki bi vam povsem ustrezal? Nekateri odstranjevalci ličil so lahko zelo agresivni do kože, kljub temu pa dela ne opravijo v celoti. Na koži se tako kopičijo ostanki ličil, kar lahko privede do številnih težav. Pospravite različne gele, pene, mila in robčke za odstranjevanje ličil na dno predala ter naredite prostor za micelarno vodo. Navdušeni boste nad tem, kako enostavno in hitro lahko z njeno pomočjo odstranite ličila – koža bo tako zares temeljito očiščena in pripravljena na počitek.

Micelarna voda za osvežitev, pomiritev in navlažitev kože

Seveda pa micelarna voda ni uporabna le kot izjemno učinkovito sredstvo za odstranjevanje ličil, ampak vam pride prav tudi pri redni negi kože. Poleg tega, da je odlična pri odstranjevanju ličil in nečistoč, namreč micelarna voda poskrbi tudi za pomiritev razdražene kože, njeno osvežitev in vlaženje. Koža tistih, ki prisegajo na vsakodnevno uporabo micelarne vode, je postala s tem precej lepša in že na prvi pogled bolj zdrava.

Kako pripraviti lastno micelarno vodo?

Sestavine

  • 90 mililitrov rožne vode (hidrolat vrtnice),
  • 3 mililitri ricinusovega olja in
  • 20 kapljic olja z vitaminom E.

Postopek izdelave

- Oglas -

Vse sestavine enostavno zmešajte v manjši stekleni posodici oziroma steklenički. Ricinusovo olje poskrbi, da se sestavine lepo povežejo. Mešanica bo imela na koncu rahlo rumenkasto barvo, kar je povsem normalno. Poleg tega pa je takšna micelarna voda tudi izjemno prijetnega vonja, kar je še ena izmed njenih prednosti v primerjavi z mnogimi drugimi kozmetičnimi produkti.

Kako in kdaj uporabljati micelarno vodo?

Pred vsako uporabo stekleničko dobro pretresite. Nekaj kapljic micelarne vode nato nakapljajte na košček bombažne vate. Kožo vsako jutro dobro očistite z micelarno vodo, še pred morebitnim nanosom ličil. Postopek ponovite zvečer pred spanjem, da odstranite ličila in nečistoče, ki so se na koži kopičile čez dan. Zaradi ricinusovega olja je domača micelarna voda izvrstna tudi za odstranjevanje maskare in drugih ličil za oči, obenem pa jo lahko uporabite tudi za odstranjevanje šminke. Micelarno vodo lahko uporabite tudi kadar koli čez dan, ko začutite, da je vaša koža pretirano razgreta. Po želji prelijte v stekleničko z razpršilnikom, saj bo tako nanos še enostavnejši. V primerjavi z mlekom za čiščenje je micelarna voda zelo lahkotna in ne obteži kože, ampak jo prijetno osveži.

NAJNOVEJŠE