[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMenopavza in eterična olja

Menopavza in eterična olja

MORDA VAS ZANIMA

Menopavza je velik mejnik v življenju vsake ženske, ki praviloma korenito vpliva na njeno počutje. Nekatere ženske prve spremembe občutijo že v tridesetih. Utrujenost, vročinski valovi, razdraženosti in nespečnost, ki spremljajo to obdobje, se dajo ukrotiti tudi s pomočjo eteričnih olj. Preverite, kako si lahko dišeče pomagate ublažiti neprijetne simptome menopavze. Eterična olja, s katerimi si lahko pomagamo v obdobju menopavze so žajbelj, muškatna kadulja, geranija, jasmin, poprova meta, maroška vrtnica, bergamotka, koriander, konopljika in rimska kamilica.

- Oglas -

Žajbljevo eterično olje

Žajbljevo eterično olje je idealno za blažitev vročinskih valov. Eterično olje žajblja namreč dokazano zmanjšuje nočno potenje in pripomore k uravnavanju hormonskega ravnovesja. Rastlina vsebuje veliko taninov, ki krčijo tkivo, kar govori v prid njegovi uporabi za zmanjšanje odvečnih telesnih izločkov. Laboratorijske študije so pokazale, da nekatere sestavine v žajblju premorejo estrogene učinke, kar pojasnjuje tradicionalno rabo žajblja v obdobju mene.

Eterično olje rimske kamilice

Rimska kamilica je prav tako odlična za zniževanje stresa in vročinskih valov. Uporablja se tudi za zmanjševanje nervoze. Če rimsko kamilico združite z žajbljevim oljem, dobite močno sredstvo proti vročinskih valovom. 10 kapljic vsakega olja primešajte hidrolatu virginskega nepozebnika in destilirani vodi, prelijte v pršilko in se popršite, ko začutite, da prihaja vročinski val.  Rimska kamilica prav tako pomirja, je močna v boju z depresijo in nespečnostjo.

Eterično olje mete

Eterično olje mete je osvežujoče, hladilno in dviguje razpoloženje. Pomagalo bo pri blaženju občutkov vročine in pri nočnem potenju. Vedno ga uporabljajte v kombinaciji z baznim oljem. Nekaj kapljic dodajte kokosovemu ali olivnemu olju. Eterično olje poprove mete prav tako pripomore premagovati slabost, ki prav tako večkrat spremlja obdobje menopavze. Pripravite si lahko svoje pršilo za prvo pomoč, če vas oblije slabost. Nekaj kapljic eteričnega olja poprove mete preprosto zmešajte z vodo, prelijte v pršilko in popršite, ko čutite, da vas obhaja slabost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×