ZgodbeMed samoizolacijo pripravila vadbo zumbe za sosede kar na verandi

Med samoizolacijo pripravila vadbo zumbe za sosede kar na verandi

MORDA VAS ZANIMA

Ukrepi, povezani z omejevanjem širjenja novega koronavirusa, so mnoge pripravili k temu, da so postali precej bolj kreativni. To med drugim pomeni več kreativnosti pri iskanju možnosti za ohranjanje stika z drugimi kljub fizični distanci. Obenem pa kreativnost pri poskusih ohranjanja običajne dnevne rutine – tudi rutine, povezane s telesno aktivnostjo. Videoposnetek, ki je pred nedavnim zaokrožil po družbenih omrežjih in pritegnil ogromno pozornosti, prikazuje Heather Doney, ki je v preteklosti vodila tečaje zumbe. Znanja o tem, kako ostajati v dobri formi tudi v teh časih, je imela torej več kot dovolj. Vendar pa se ni zadovoljila z vadbo v osami svojega doma, ampak se je odločila, da naredi nekaj dobrega tudi za svoje sosede …

Pridružili so se sosedje vseh starosti, od najmlajših do najstarejših

- Oglas -

V zadnjih dneh oziroma tednih smo bili priča številnim videoposnetkom in fotografijam sosedov, ki so se zbrali ob odprtih oknih ali na balkonih in sodelovali v različnih akcijah – od skupnega muziciranja do ploskanja v čast tistim, ki so pri boju z novim koronavirusom najbolj izpostavljeni. Heather Doney, ki živi v ameriški zvezni državi Utah, je sklenila, da tudi sama spodbudi eno izmed tovrstnih akcij. Tako je vzela megafon in začela z vadbo na svoji verandi, med katero je svojim sosedom dajala napotke in jih spodbujala k temu, da se ji pridružijo. Kmalu se je po dvoriščih, balkonih in terasah okoli njenega doma zbrala skupina sosedov vseh starosti, od odraslih do otrok, ki so poplesavali ob ritmih Rihannine pesmi We Found Love. Nekaj, kar bi bilo lahko precej samotna vadba, se je tako spremenilo v priložnost za ohranjanje povezave med sosedi, hkrati pa so se vsi dodobra razmigali in zagotovo tudi zabavali.

Videoposnetek improvizirane vadbe zumbe pritegnil tudi pozornost zvezdnikov

Heather Doney sicer ni razmišljala o tem, da bi vadbo spremljal še kdo drug kot njeni sosedje, vendar pa se je njen mož odločil, da dogajanje posname in ga objavi na spletu. Že kmalu so začeli ljudje posnetek pospešeno deliti med svojimi znanci. Na koncu je posnetek vadbe dosegel tudi mnoge zvezdnike, med njimi tudi Kourtney in Khloe Kardashian, ki sta bili med številnimi, ki so posnetek delili na enem izmed svojih spletnih profilov.

View this post on Instagram

Some light in the darkness

A post shared by FUCKJERRY (@fuckjerry) on

Ne dopustite, da postane samoizolacija izgovor za zanemarjanje telovadbe

Nimate dovolj prostora, da bi kaj takšnega pripravili v svoji soseski? Kljub temu ni treba, da ste med telesno aktivnostjo osamljeni – še posebej če ste sicer navajeni, da vadite v skupini. Moderna spletna orodja vam omogočajo, da se povežete s svojimi prijatelji ali znanci in vadite skupaj, čeprav vsak v svoji dnevni sobi. Če ta možnost za vas ne pride v poštev, pa lahko izberete eno izmed skupin organizirane vadbe, ki v tem času potekajo na daljavo, v obliki videoklicev. Možnosti za to je več kot dovolj, zato samoizolacija ne bi smela biti izgovor za zanemarjanje telesne aktivnosti.

Med drugim tudi zaradi dejstva, da redno gibanje pripomore h krepitvi imunskega sistema, močan imunski sistem pa je seveda izredno pomemben za uspešno obrambo proti virusom. Za povrh pa se med telesno aktivnostjo sproščajo hormoni sreče. V primeru, da opažate, da ste v tem času zelo nemirni in zaskrbljeni, je torej to še razlog več, da ne zanemarite gibanja. Če vam uspe k temu pritegniti še sosede, kot je to storila Heather Doney, ali pa morda svoje prijatelje in družinske člane, pa še toliko bolje!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×