Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ZgodbeMed operacijo čutila vsak rez, a nihče ni slišal njenih krikov

Med operacijo čutila vsak rez, a nihče ni slišal njenih krikov

MORDA VAS ZANIMA

Tisto, kar bi moral biti precej rutinski ginekološki poseg, se je za Britanko v poznih tridesetih spremenilo v pravo nočno moro, zaradi katere trpi še danes, dve leti po dogodku. Anestezija, ki jo je prejela, namreč ni učinkovala, zato je čutila čisto vse, kar je počel kirurg – vključno z začetnim rezom v njen trebuh …

Zaradi dogodka se je razvila huda oblika posttravmatske stresne motnje

- Oglas -

Incident se je zgodil v bolnišnici v britanskem mestu Yeovil. Ženska, ki ni želela biti imenovana, se je sicer šele pred kratkim odločila, da svojo zgodbo deli z mediji. Še pred tem pa je sklenila, da poišče pravno pomoč in toži bolnišnico zaradi zdravniške malomarnosti, saj naj bi dogodek povzročil hudo travmo. Tako naj bi Britanka danes trpela za t. i. posttravmatsko stresno motnjo. A kaj natančno se je sploh zgodilo? Pred načrtovanim operativnim posegom je ženska prejela spinalno anestezijo, ki naj bi omrtvičila abdominalni predel oziroma območje posega. Vendar pa je Britanka precej hitro ugotovila, da je šlo nekaj hudo narobe. Dobro je čutila, da ni prišlo do omrtvičenja. Kot je pred kratkim zaupala medijem, se spomni, da je medtem, ko so jo peljali v operacijsko sobo, kričala, vendar pa so ji pred tem že nadeli masko za kisik, zato zdravstveno osebje ni slišalo njenih klicev na pomoč.

Med operacijo čutila bolečine

Od začetnega reza do napolnjevanja trebuha s plinom …

Čeprav je bila torej Britanka popolnoma zavestna in je čutila vse, kar se je dogajalo z njenim telesom, ni mogla nikakor ustaviti kirurga, ki je zarezal v njen trebuh. Nato se je začel laparoskopski postopek. Da pa bi bila agonija popolna, je ženska začutila, kako so začeli njen trebuh postopoma napolnjevati s plini. Kot omenjeno, je sicer Britanka že pred začetkom postopka vedela, da anestezija ni delovala. Ker je pred tem že rodila in ker je bila pri porodu uporabljena epiduralna anestezija, je poznala učinek, ki bi ga moral imeti vbrizgani anestetik. Vendar pa pred operativnim postopkom, ki ga je ženska prestala leta 2018, ta učinek preprosto ni nastopil.

V bolnišnici so se opravičili – šlo naj bi za »komunikacijski šum«

Predstavniki bolnišnice v Yeovilu so se sicer za dogodek in za trpljenje, ki ga je povzročil, opravičili. Pojasnili so, da je šlo za posledico komunikacijskega šuma, zaradi katerega je bil uporabljen napačen anestetik. V bolnišnici so priznali, da glede na načrtovani poseg niti ne bi smela biti uporabljena zgolj lokalna anestezija, saj gre za postopek, pri katerem se sicer vedno odločijo za lokalno anestezijo. Zdi se, da bi lahko kljub temu nesporazumu medicinsko osebje ženski prihranilo vsaj del trpljenja. Med operativnim posegom je namreč ekipa opazila, da je krvni tlak pacientke močno narastel, kar je bilo seveda odraz stresa, ki ga je doživljala. Vendar so se kljub temu odločili, da zaključijo poseg.

Ponavljajoče se nočne more in strah pred obiski zdravnika

Po besedah Britanke, ki je bila žrtev opisanih napak in komunikacijskih šumov, naj bi travmatični dogodek pustil resne posledice. Ena izmed njih so grozljive nočne more, ki jo v povprečju zbudijo približno trikrat tedensko. Vsebina teh nočnih mor je običajno precej podobna. Večinoma namreč sanja o tem, kako leži na mizi, medtem ko jo ljudje opazujejo, vendar pa se nihče ne odziva na njene krike. Poleg tega pa naj bi postala ženska zelo paranoična vsakič, ko mora obiskati zdravnika. Čeprav se zaveda, da njene izkušnje ne bo mogoče izbrisati, pa upa, da lahko z deljenjem svoje zgodbe pripomore k temu, da česa takšnega ne doživi nihče drug.

- Oglas -

Preberite tudi: Mladi zdravnik šele ob usodni diagnozi spoznal, da denar ne more kupiti sreče

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×